Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E
Gadgeturi

Primul smartphone cu un display IGZO – Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E

Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E

Operatorul japonez de telefonie mobila NTT DoCoMo a dezvaluit un nou smartphone in oferta de iarna numit Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E.Ce este atat de deosebit la acest smartphone este ecranul sau, un IGZO display, fiind primul telefon ce incorporeaza o asemenea tehnologie pentru ecran.

Daca nu stiati tehnologia Indium Gallium Zinc Oxide promite o transparenta mai mare fata de LCD-urile clasice ce reduce necesitatea folosirii unei intensitati mari a iluminarii ecranului pentru ca acesta sa se vada bine si foarte bine. Rezultatul? Bateria va tine mult mai mult, ecranul fiind principalul consumator in cazul smartphone-urilor touchscreen ce tind sa fie tot mai mari.

Pornind cu ecranul imens de 4.9″ si rezolutie HD 1280 x 720 SH-02E sta bine si la capitolul specificatii tehnice beneficiind de o camera de 16MP, CPU quad-core 1.5GHz S4 Pro, GPU Adreno 320, NFC si compatibilitate cu reteaua NTT LTE japoneza. Singura problema ar fi ca smartphone-ul vine cu Android 4.0, o versiune cam veche pentru ziua de azi. Totusi, pana vom vedea smartphone-ul pe teritoriu european e posibil ca update-uri ulterioare sa rectifice acest neajuns.

Speram ca odata cu acest precedent sa vedem noua tehnologie adoptata in cat mai multe smartphone-uri astfel incat oferta sa fie mai diversificata si preturile mai mici.