Gadgeturi,  Stiri

Barnes and Noble lanseaza tablete noi cu si fara ecran HD

20120926-165648.jpg

Vanzatorul american de carti Barnes and Noble vrea sa se extinda pe piata internationala si sa-si mareasca cifra de afaceri cu o noua serie de tablete ce vor fi lansate cat de curand.

Patrick Rouvillois va fi persoana responsabila cu acest lucru, iar planul va incepe cu Anglia si va continua de acolo spre restul Europei. Gama completa va consta in: Nook Simple Touch, Nook Simple Touch cu Glowlight si Nook HD+. Lansarea este pregatita pentru sezonul sarbatorilor de iarna, si cum spuneam mai sus, englezii vor pune primii mana pe o asemenea tableta.

Cele 2 modele de tablete cu ecran non HD sunt foarte asemanatoare, scopul lor fiind citirea de carti in general precum un e-book reader. Tabletele beneficiaza de un ecran special ce poate fi citit pe timp de noapte cu lumina stinsa, acesta fiind si avantajul major al acestei tablete. Faptul ca putem sa citim noaptea fara sa deranjam pe altii din camera respectiva cu lumina pe care ar da-o tableta clasica aduce un avantaj mare in fata altor produse de la concurenta si ne lasa sa stam cat de traziu dorim in noapte si sa savuram lectura in liniste fara replici de genul: “Stinge odata dracia aia ca nu pot sa dorm!”. In partea de jos a e-reader-ului veti observa ca se afla slot-ul micro-USB, iar in dreapta avem slot-ul microSD ceea ce ne permite sa folosim un card de memorie ce sa suplineasca memoria interna de doar 2GB. Butonul de power este pozitionat in partea din spate sus a tabletei pentru un acces mai usor si trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de el destul de des pentru a pune tableta in modul standby sau a-i face restart cand se blocheaza, acest feature se pare ca vine la pachet cu orice e-ink reader.

20120926-182845.jpg

Procesorul este un slabut 800MHz TI OMAP 3, insa suficient pentru task-urile de care trebuie sa se achite ca citirea de carti. Conectivitatea este asigurata de capabilitati WiFi dar fara 3G. Bateria este un alt punct forte al e-ink reader-ului deoarece la 1 ora/zi de citit tableta are o autonomie de aproximativ 1 luna. Da, ati citit bine, 1 luna. Avand in vedere ca este strict dedicata pentru citit aceasta nu are de ce sa descarce bateria mai repede de perioada mentionata.

20120926-183634.jpg

Ecranul, cum spuneam, beneficiaza de tehnologia Glowlight ce ilumineaza ecranul prin tinerea apasata a butonului N de pe tableta pentru 2 secunde. Acest feature ne ajuta sa citim noaptea pe intuneric.

20120926-184053.jpg

Ecranul de 6″ face o treaba buna si se poate observa cu usurinta inclinatia acestuia catre text ce se vede foarte bine chiar daca reducem luminozitatea la minim.
Cele 2 e-ink readere au un pret foarte competitiv de doar 79£ pentru modelul fara Glowlight si 109£ pentru modelul cu Glowlight. Precomenzi se pot face de pe acum iar livrarea este preconizata undeva pe la inceputul lunii viitoare.

20120926-184727.jpg

Piesa de rezistenta sunt insa tabletele Barnes and Noble Nook HD si HD+ ce ruleaza Android si vin in competitie directa cu Kindle Fire HD. Tabletele se diferentiaza prin ecran, unul de 7″ 1440 x 900 rezolutie si 243ppi, CPU dual-core 1.3GHz, 1GB RAM, disponibil in varianta de 8GB pe alb si gri la un pret de 159£si 16GB la 189£, iar celalalt model de 9.5″ 1920 x 1280 rezolutie si 256ppi, CPU 1.5GHz dual-core, 1GB RAM, disponibil in 16GB pe gri la 229£ si 32GB tot gri la 269£. Precomenzi pentru aceste modele se vor putea face de luna viitoare, iar livrarea din Noiembrie.

20120926-190816.jpg

Personal nu stiu cati amatori de e-ink readere sunt in Romania insa poate reprezenta o optiune viabila pentru cititorii inraiti care nu vor sa care dupa ei o gramada de carti ci sa le aibe pe toate intr-un device usor si subtire. Pe de alta parte variantele HD sunt foarte promitatoare la viteza procesoarelor si mai ales a ecranului 1080p de pe Nook HD+.