Gadgeturi,  Stiri

Earpods – noile casti de la Apple

Earpods

Apple a adus multe lucruri noi anul asta, cele mai remarcabile fiind noul Macbook cu Retina display sau noul iPhone 5.

Interesant sunt insa si accesoriile lansate de Apple ca noul cablu usb digital de conectare numit Lightning si castile livrate cu iPhone 5 numite Earpods.

Earpods

Ce este mai special pentru aceste casti fata de generatia precedenta? Multe. Incepand cu design-ul acestora si continuand cu partea tehnica a acestora, Earpods arata si se aud diferit. Desi alte site-uri considera ambele generatii de casti Apple numai bune de “aruncat la gunoi” ar fi mai bine sa vedem cu adevarat ce ne ofera si sa nu ne lasam dusi de val si de impresiile altora. Intotdeauna ce ne suna noua bine nu va suna ok pentru alte persoane, de aceea experimentarea e cel mai bun test pe care il poate face cineva inainte sa achizitioneze niste casti este sa le incerce.

Earpods

Problema cea mai mare de care sufereau castile din prima generatie era faptul ca nu ofereau un bass consistent, ba chiar lipsea cu desavarsire in multe din materialele audio “ascultate”. Acest aspect este primul care a fost remediat de Apple si care, bazandu-se pe design, a reusit sa imbunatateasca foarte mult perceperea notelor joase de catre urechea umana prin noile Earpods. Jony Ive, seful pentru design in cadrul Apple, a marturisit ca au fost necesari mai bine de 3 ani pentru a ajunge la design-ul folosit in castile actuale, fapt ce denota atentia oferita de companie pentru produsele sale chiar daca acestea se afla in categoria accesoriilor. Pentru ca design-ul nu e de ajuns ci trebuie sa fie si functional, Ive a trebuit sa implementeze si un hardware diferit la interior fata de castile mai vechi. Astfel aflam ca membrana interioara a speaker-ului care pana acum era construita dintr-un material plastic a primit un upgrade si este fabricat acum din hartie. In tandem cu design-ul castilor, ce permit intrarea si iesirea mai usoara a aerului in acestea, speaker-ul reuseste sa delimiteze atat cat este posibil pentru o casca de asemenea dimensiuni notele inalte, medii si joase pe o plaja destul de mare de sunete. Toate aceste lucruri ne ofera o experienta audio mai placuta si mai clara calitativ fata de generatie mai veche de casti Apple.

Earpods

Materialele din care sunt confectionate castile au aceeasi calitate premium din care erau fabricate si prima generatie pentru a pastra design-ul exclusivist de pana acum si functional, un material cauciucat alb. Butonul de volume de pe fir are aceeasi functionalitate insa acum este mai mare ca si dimensiune astfel incat poate fi mai usor de folosit. In rest acelasi jack de 3.5″ este prezent la capatul firului si aceeasi culoare overall.

Earpods

S-a discutat de ceva vreme despre pozitionarea audio out a noului iPhone 5 si cum ca aceasta nu ar fi una adecvata pentru folosirea castilor. Dupa cum stiti iPhone 5 are portul audio (jack) pozitionat in partea de jos a telefonului si nu in partea superioara cum a fost pana acum. Daca ne gandim logic o astfel de mutare este una benefica si practica in acelasi timp. Cand ascultam muzica tinem de obicei telefonul intr-un buzunar, iar de cele mai multe ori acesta va intra in buzunar cu capul in jos lasand spatiu perfect pentru firul castilor sa iasa usor din zona depozitata fara sa incomodeze sau sa stea indoit. Constatam ca este un plus acest lucru pentru utilizarea castilor cu noul iPhone si ne intrebam oare de ce nu a facut Apple acest lucru mai devreme?

Concluzionand avem de-a face cu un upgrade in ceea ce priveste accesoriile din pachetul iPhone-ului 5 si cercetarile Apple se simt in produsele sale mai mult ca oricand. Daca nu aveti posibilitatea achizitionarii unui iPhone 5 puteti cumpara si separat noile Earpods din magazinul online AppleStore la un pret de 30$ si sa le folositi cu orice gadget care detine un port jack de 3.5″.