Stiri

Nokia Windows Phone 8 dezvaluit !?

Pentru a castiga cateva procente din cota de piata a smartphone-lor, Nokia lucreaza de zor la noua generatie de telefoane Windows Phone 8, sperand ca de aceasta data va da lovitura.

Totusi sunt si alte companii care lucreaza la telefoane cu Windows Phone 8, cum ar fi Samsung, insa Nokia mizeaza pe parteneriatul strategic cu Microsoft si pe campania masiva de publicitate derulata de Microsoft pentru Windows 8. Nokia a pierdut peste 90% din cota de piata in ultimii 5 ani, dupa lansarea iPhone in 2007, fiind in pierdere de cinci trimestre consecutive, iar cele trei mari agentii de rating au retrogradat compania in categoria investitiilor cu caracter speculativ. Cu Windows Phone 8, Nokia va incerca sa vanda o experienta cat mai omogena de utilizare de la PC-uri clasice la laptop-uri ultraportabile si tablete.

Sistemul de operare Windows Phone 8 va fi finalizat de Microsoft in luna septembrie, iar imaginea publicata prezinta un telefon ce face parte din seria Nokia Lumia care seamana foarte mult cu Lumia 900. Desi vanzarile Lumia sunt mult mai mici decat ale competitorilor, in special ale liderilor de piata Apple si Samsung, livrarile au depasit estimarile analistilor, Nokia a vandut in trimestrul al doilea 2012, 4 milioane de telefoane Lumia, depasind estimarile analistilor, care indicau un volum de 3,8 milioane de unitati.

Daca Nokia va reusi sa lanseze in septembrie noile telefoane Windows Phone 8 cand este programat evenimentul Nokia World 2012 la Helsinki, Nokia ar putea reveni top cu noile telefoane Windows Phone 8.