huawei
Stiri,  Telefoane Mobile

Huawei vrea sa devina numarul 1 pe piata de smarphone-uri la nivel global

huawei

CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei internationale The Wall Street Journal, ca isi propune ca Huawei sa ajunga la o cota de piata de 25% la nivel global, devenind astfel producatorul numarul 1 de smartphone-uri din lume.

“Ne-am propus sa devenim producatorul de smartphone-uri numarul 1 din lume. Este o cursa lunga, insa avem rabdarea necesara,” a declarat Richard Yu in cadrul conferintei Converge technology, gazduita de The Wall Street Journal in Hong Kong.

In momentul de fata, Huawei castiga teren in fata primilor doi pozitionati in clasamentul mondial, in conditiile in care cresterea la nivel de piata si-a incetinit ritmul. Astfel, in primul trimestru al anului, vanzarile de smartphone-uri Huawei au crescut cu 59%, in comparatie cu anul precedent, in timp ce vinzarile competitiei au ramas aproape la fel sau au scazut cu 14%, potrivit companiei de cercetare Gartner Inc. Mai mult, cota de piata Huawei a crescut, ajungand la 8,3%, la nivel global.

Cresterea cotei de piata este strans legata si de strategia Huawei de a se concentra pe produse premium, asa cum este si cel mai recent varf de gama lansat de companie, Huawei P9, care integreaza un sistem dual camera dezvoltat in cooperare cu Leica Camera AG.

“Cresterea noastra se datoreaza in principal segmentului premium, high-end” a completat Richard Yu. “Daca vrei sa devii numarul 1, trebuie sa fii numarul 1 pe segmentul high-end.” a mai spus acesta.

Cu privire la parteneriatul cu Leica, CEO-ul Huawei Consumer Business Group a declarat ca este o alianta exclusiva pe termen lung si ca se asteapta ca aceasta colaborare sa continue cel putin pentru urmatorii 5 ani.

In plus, potrivit declaratiilor oficialului Huawei, compania este orientata spre noile tehnologii, precum realitatea virtuala. In urma parteneriatului cu Alphabet Inc., care ofera o platforma VR, Huawei planuieste sa lanseze un smartphone compatibil cu aceasta tehnologie, in aceasta toamna.

Vanzarile de smartphone-uri Huawei au crescut intr-un ritm alert nu doar in China, ci si in Europa, in Orientul Mijlociu, precum si pe alte piete importante de pe Glob.