Gadgeturi,  Video

Microsoft a prezentat la evenimentul din Los Angeles tabletele Surface cu Windows NT/8

Tableta Surface prezentata in cadrul evenimentului Microsoft din 18 iunie va fi disponibila in doua versiuni si va fi lansata in toamna acestui an, compania incercand astfel sa intre pe o piata a tabletelor unde Apple detine suprematia.

Prima tableta Surface este un model entry level cu procesor Nvidia Tegra 3 si va rula o versiune speciala de Windows RT pentru tablete. Cea de a doua tableta va fi disponibila intr-o versiune mai performanta cu procesor Intel i5 Ivy Bridge, Windows 8 si o noua interfata Metro.

Tableta Surface cu Windows RT are ecran de 10.6 inch cu rezolutie HD, un port USB 2.0, WI-FI 802.11n si cantareste 676 gr, iar stocarea interna este de 32/64 GB cu suport microSD. Tableta Surface cu Windows 8 are acelasi ecran de 10.6 inch, rezolutie Full HD, un port USB 3.0, mini displayPort, WI-FI 802.11n si cantareste 903gr, iar stocarea interna este de 64/128 GB cu suport microSD.

Carcasa ambelor modele este de tip VaporMg (Vapor-Mag), realizata dintr-un aliaj metalic cu un finisaj premium, specific produselor de lux si o coperta cu tastatura QWERTY capacitiva (Touch Cover) si trackpad multi-touch care are si rol de protectie a ecranului. Trackpad-ul multi-touch se conecteaza printr-o interfata magnetica si poate interpreta inclusiv gesturile, fiind dotata cu un senzori de presiune. Alaturi de Touch Cover Microsoft a prezentat si a doua alternativa, tastatura Type Cover de 5 mm grosime, cu taste fizice tip chiclet iluminate cu LED si touchpad.

Microsoft va comercializa ambele tablete Surface in cinci variante coloristice, fara sa ne ofere inca detalii legate de pret.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y_X9kK307og[/youtube]