Stiri

Noul iPhone cu carcasa din ”metal lichid” si ecran ”in-cell touch”

Circula zvonuri ca viitorul iPhone produs de catre compania Apple ar putea avea la baza o carcasa fabricata din “metal lichid”. Aceasta tehnologie care permite fabricarea unei asemenea carcase a fost achizitionata de catre Apple in urma cu doi ani.

Totusi nu putem discuta concret despre ceva lichid, insa materialul din care ar putea fi construita viitoarea carcasa noului iPhone va avea probabil la baza metale precum titaniu, nichel, cupru si zirconiu, ceea ce il va face foarte rezistent la lovituri/zgarieturi, dar si foarte usor precum plasticul. Practic Apple a platit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru a utiliza tehnologia “metalului lichid” in produsele sale,  momentan doar iPhone 4/4S utilizeaza deja tehnologia, mai exact doar la “cheitele” cu ajutorul carora scoatem cartela SIM din terminal.

Speram totusi ca Apple sa-si utilizeze in totalitate drepturile tehnologiei in viitorul iPhone.

Un alt zvon vizeaza renuntarea la tehnologia cu display ”glass-on-glass” in favoarea tehnologiei ”in-cell touch”, ce ofera un ecran mai subtire, iar Sharp si Toshiba vor fi probabil producatorii noilor ecrane de iPhone. Spre deosebire de ecranele tactile clasice, care folosesc doua straturi de sticla, ecranele in-touch integreaza senzorii tactili in partea grafica a ecranului, astfel incat imaginile apar mai aproape si vor avea luminozitatea mai ridicata.

Apple ar putea fi unul dintre primii clienti, daca TPK si Wintek, companiile care produc in momentul de fata ecranele pentru iPhone, nu vor trece rapid la noua tehnologie ”in-cell touch” dezvoltata de Sharp si Toshiba.