GF5-White
Noutati

Ultra-expresivitate in fotografii cu noul Panasonic LUMIX GF5

GF5-White

Panasonic lanseaza o noua camera sistem cu obiectiv interschimbabil LUMIX DMC-GF5, ultimul membru al familiei LUMIX G Micro System. Cu un stil sofisticat si un profil foarte compact, noul DMC-GF5 ofera o calitate net superioara a imaginii chiar si la un nivel ISO ridicat.

Pe langa caracteristicile de baza ale unei camere DSLR incluzand un sistem de focalizare rapid si foarte precis, DMC-GF5 dispune si de o serie de functii care permit obtinerea de fotografii expresive mai usor, potrivite mai ales pentru utilizatorii care trec de la camere digitale foarte compacte la un model mai avansat. Exista totodata posibilitatea atasarii unei game largi de obiective interschimbabile, camera fiind compatibila cu standardul Micro Four Thirds.

Noul sensor Live MOS 12.1-Megapixel si calitate True Picture cu procesorul Venus Engine

DMC-GF5 este o camera cu stil, compacta, dar cu performante excelente, caracteristice unei camere de tip sistem. DMC-GF5 este echipata cu noul senzor Live MOS 12.1-megapixel care proceseaza semnal de inalta sensibilitate iar prin optimizari aduse filtrelor se pot obtine fotografii la un nivel ISO maxim 12800 (extins). Atat circuitul foto-dioda cat si circuitul de citire au fost optimizate, de asemenea, pentru a reduce la minimum zgomotul generat de la procesare la citire.

Mai mult, noul circuit NR completeaza excelentul sistem Panasonic de reducere a zgomotului pe imagine si permite indepartarea acestuia chiar si dupa stadiul final al procesarii semnalului.

Procesorul de imagine Venus Engine a fost si el modificat pentru noul model GF5. Prin combinarea tehnologiilor 3DNR(3D Noise Reduction) si MNR (Multi-process Noise Reduction), atat zonele luminate cat si cele intunecate sunt reproduse in detaliu, cu minimum de zgomot la fotografierea cu un nivel de sensibilitate mare.

Sistem avansat de autofocalizare atat ca viteza cat si ca acuratete

Toate camerele LUMIX G Micro System au adoptat Contrast AF pentru sistemul lor de focalizare. Comparat cu sistemul Phase difference AF, Contrast AF imbunatateste acuratetea in special in timpul fotografierii cu obiective cu deschidere mare la o valoare a expunerii mica.

DMC-GF5 este foarte rapida reusind sa focalizeze in aproximativ 0,09 secunde pe modul Light Speed AF cu o asemenea precizie incat utilizatorul poate captura chiar si cele mai rapide scene.
Atat datorita acuratetii cat si a vitezei, noul DMC-GF5 depaseste multe dintre modelele DSLR de top, cu ajutorul tehnologiilor Phase difference AF cu sistem avansat Contrast AF.
Cu ajutorul functiei Touch AF, focalizarea subiectului fotografiat este incredibil de facila si rapida.

Mai mult, cu Contrast AF DMC-GF5 incorporeaza o arie de focalizare completa ce face posibila focalizarea oricarui punct din campul vizual. Compozitia este astfel la libera alegere a utilizatorului care are la dispozitie o serie de functii foarte intuitive de controlare a camerei.

Sistemul tactil cu care este echipat DMC-GF5 permite utilizatorilor sa focalizeze imediat pe subiect prin simpla atingere a sa pe ecranul LCD, declansarea putandu-se realiza in acelasi mod. Odata fixat subiectul prin atingerea ecranului, camera este capabila sa il urmareasca cu ajutorul functiei AF tracking chiar si atunci cand acesta se misca. Functia Pinpoint AF permite focalizarea cu si mai mult precizie prin largirea ariei de focalizare. Este folosita, spre exemplu, pentru a focaliza exact pupila unui ochi.

Mai multa expresivitate si control creative cu noul ghid pentru scene

Pentru incepatorii in zona camerelor de tip sistem, noul Scene Guide prezent in DMC-GF5 ofera 23 de imagini exemplu realizate de fotografi profesionisti. Utilizatorii pot alege pe cea care se apropie cel mai mult de situatia in care ei se regasesc si pot fixa astfel parametrii camerei in mod optim pentru a obtine cele mai reusite fotografii, cu minimum de efort. In plus, procedura de fotografiere, sfaturile tehnice si obiectivele recomandate pentru acea situatie sunt expuse utilizatorilor care vor sa intre mai adanc in tainele fotografiei.

Modul foarte popular Creative Control este imbunatatit prin cresterea optiunilor de filtrare de la 6 (pentru DMC-GF3) la 14 (pentru DMC-GF5) fiind adaugate noile functii Soft Focus, Dynamic Monochrome, Impressive Art, One Point Color, Cross Process si Star Filter, in afara deja conventionalelor Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic, Miniature Effect si noilor moduri Low Key si Toy Effect. Parametrii efectelor generate de fiecare astfel de functie pot fi si ei ajustati. Cu ajutorul noii interfete de utilizare si a meniului camerei, schimbarea efectelor este extrem de simpla si poate fi realizata pentru a previzualiza fotografiile via Live View. De asemenea, sunt sugerate filtrele recomandate a fi folosite in functie de scena pe care camera o detecteaza in modul iA sau iA Plus.

Control intuitive si vizibilitate crescuta cu noul ecran tactil cu 920,000-dot

Cu ajutorul noului ecran de 3.0-inch si 920,000-dot si inalta precizie, interfata grafica a camerei confera atat usurinta cat si confort la operare. Sistemul de control tactil permite imediat utilizatorilor sa focalizeze pe subiect prin simpla atingere a acestuia pe ecran si tot astfel se poate efectua si declansarea. Odata fixat subiectul prin atingerea ecranului, camera il urmareste cu ajutorul functiei AF tracking.

Tot cu ajutorul functiilor tactile se poate ajusta si zoom-ul atunci cand la camera sunt atasate obiectivele LUMIX Power Zoom Lens H-PS14042 sau H-PS45175. Pentru a beneficia mai mult de avantajele functiei Contrast AF, DMC-GF5 vine echipata cu focus Full-area ce face posibila fixarea focusului pe orice punct din campul vizual. Compozitia cadrelor este la libera alegere a utilizatorului si poate fi realizata intr-un mod foarte intuitiv.

Datorita noului procesor integrat, interfata grafica este mult mai sofisticata chiar si la nivel de detalii si se bazeaza pe animatii pentru o vizibilitate imbunatatita. Utilizatorii pot alege o imagine si o pot configura ca imagine de fundal in spatele meniului, exact ca la telefoanele mobile.

Corp usor, compact, flash incorporat, design sofisticat dar operare foarte usoara

DMC-GF5 este un model foarte compact in ciuda unitatii flash incorporate. Designul spulbera impresia de camera mare, greoaie si fara culoare pe care o aveau pana acum modelele DSLR. Desi profilul rotunjit confera impresia de confort, designul ramane stilat si sofisticat. Inelul de aluminiu din jurul montantului rafineaza si mai mult aspectul general al camerei.
Venind in gama cu doua noi culori, rosu si auriu, alaturi de clasicele negru, alb si maro, DMC-GF5 este un model ce poate impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi utilizatori.

Sunet stereo si filmare 1920 x 1080 Full-HD

DMC-GF5 poate inregistra video 1920 x 1080 la 60i(NTSC) / 50i(PAL) full-High Definition in format AVCHD care exceleaza atat la compresie cat si la compatibilitatea cu alte echipamente AV in vederea redarii.

In afara modului foarte practic full-time AF, functia Touch AF pe video permite utilizatorilor sa se bucure de o focalizare aproape la fel de buna ca la camerele profesionale. Butonul dedicat inregistrarii video aflat in partea de sus a camerei permite utilizatorilor sa porneasca aproape instantaneu filmarea fara setari suplimentare. Alaturi de capabilitatile full-HD, DMC-GF5 vine si cu un sunet de foarte buna calitate, inregistrat cu Dolby® Digital Stereo Creator. Inregistrarile video pot fi realizate in format MP4, de asemenea, pentru a fi redate apoi pe orice PC sau pe un echipament portabil fara a fi nevoie de conversie. Functia Extra Tele Conversion extinde nivelul de zoom pana la un maximum de 4.2x fara deteriorarea calitatii imaginii chiar si la rezolutii mai mici.

Alte caracteristici

Desi DMC-GF5 este un model compact, camera de tip sistem, cu obiective interschimbabile este capabila sa fotografieze in rafala la o viteza de 4 fps (la rezolutie full) pentru captarea de imagini cu subiecte aflate in miscare rapida.

Pentru incepatorii in domeniul camerelor sistem cu obiective interschimbabile este disponibil si modul iA (Intelligent Auto) care ofera suport pentru fotografierea de imagini superbe cu minima interventie in functiile camerei. Modul iA ofera asistenta la fotografiere configurand automat functii precum AF Tracking, Intelligent D-range Control, Intelligent Scene Selector, Face Recognition si Intelligent ISO Control.

Un senzor dedicat detectarii unghiului de fotografiere vine ca noutate la acest model si poate spune daca fotografia a fost realizata orizontal sau vertical indiferent de obiectul utilizat. DMC-GF5 este compatibil cu standardul UHS-I pentru carduri de memorie SDXC/SDHC pentru stocarea si copierea rapida a informatiilor.