PANASONIC ELUGA
Noutati

Panasonic reintra pe piata europeana a telefoanelor mobile cu smartphone-ul Eluga

PANASONIC ELUGA

Panasonic Europa lanseaza smartphone-ul Eluga, un telefon ultra subtire, rezistent la apa si praf, bazat pe sistemul de operare Android si care contine tehnologia NFC.

Compania intentioneaza sa comercializeze acest model in 1,5 milioane de exemplare in urmatoarele 12 luni numai in Europa. Planurile privind lansarea noului smartphone au fost dezvaluite de catre Laurent Abadie, CEO al Panasonic Europe, in cadrul conferintei anuale a companiei organizata la Hamburg.

Abadie a subliniat ca doreste atingerea obiectivului de 1,5 milioane de telefoane vandute in Europa in urmatorul an fiscal (1 aprilie 2012 – 31 martie 2013), ca parte a recentelor obiective declarate, si anume cresterea diviziei globale de telefoane mobile la un volum de 15 milioane de unitati vandute pana la 31 martie 2016.

“Panasonic este unul dintre primii funizori de telefoane mobile in Japonia. Cum cererea de telefoane mobile – in special smartphone-uri – continua sa creasca si sa se maturizeze pe piata europeana, credem ca este nevoie de o serie de modele care sa imbine excelenta in design, proiectare si cele mai avansate tehnologii care imbunatatesc stilul de viata al consumatorilor”, spune Abadie.

“Puterea brandului nostru global si abilitatea de a oferi consumatorilor foarte activi echipamente care sa le conecteze complet actiunile din viata de zi ne dau dreptul sa fim pe deplin increzatori ca relansarea pe piata europeana a telefoanelor mobile va fi un urias succes”, adauga Toshiya Matsumura, General Manager, Head of Mobile Communications, Panasonic System Communications Europe.

Modelul beneficiaza de tehnologia ‘Swipe and Share’ compatibila cu gama de televizoare Panasonic VIERA. Cu o greutate de numai 103 grame, Panasonic ELUGA este si unul dintre cele mai usoare modele cu Android de pe piata europeana. ELUGA – al carui nume a fost format prin alaturarea primei litere din expresia „elegant user-oriented gateway”, vine cu un ecran care ocupa aproximativ 66% din suprafata telefonului, datorita ramei foarte subtiri care il inconjoara.

Cu un profil de numai 7,8 mm pe intreaga lungime a telefonului si forma unui D foarte subtire, telefonul nu va modifica linia hainelor si poate fi purtat cu usurinta in orice buzunar. Mai mult, camera foto incorporata, cu 8MP, este si ea suficient de plata si integrata firesc in carcasa telefonului.
Specificatiile telefonului includ:

• Design in forma literei D, foarte subtire, cu o rama de 123×62,0x7,8mm.
• Rezistenta la apa si praf conform standardului international IP57. Telefonul este protejat pentru a fi utilizat in apa la adancimi de pana la 1 m pana la 30 minute, precum si impotriva prafului (particule cu diametrul de 75 micrometri sau mai putin)- daca este lasat intr-un astfel de mediu pana la 8 ore.
• Tehnologie Near-field communication (NFC) incorporata, ceea ce inseamna ca telefonul este pregatit pentru interactiuni ‘no touch’, inclusiv plati fara contact.
• Un ecran OLED QHD de 4,3 inch, 960×540, cu unul dintre cele mai bune raporturi ecran-telefon de pe piata.
• Tehnologia Swipe and Share ce permite utilizatorilor sa vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau sa le urce in cloud. Aplicatia VieraRemote permite utilizarea telefonului ca pe o telecomanda pentru a controla diverse produse electronice din casa (precum VIERA TV, DIGA Blu-ray player si recorder, sistem home cinema sau camere digitale de supraveghere, toate Panasonic).
• Camera cu 8MP si autofocus, cu 8GB de memorie integrata.
• Procesor 1GHz dual-core (OMAP4430), Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) integrat, cu posibilitati de upgrade la Ice Cream Sandwich

ELUGA dispune, de asemenea, de modul ‘eco’, tehnologia unica dezvoltata de Panasonic pentru reducerea consumului de energie prin inchiderea unor functii ne-esentiale cand telefonul ajunge cu bateria la nivel minim.

“In ciuda cresterii fara precedent a numarului de smartphone-uri lansate pe piata in ultimii ani, nu credem ca a reusit cineva sa traseze o punte perfecta intre stil si substanta. Prin lansarea modelului ELUGA, obiectivul nostru este de a demonstra ca este posibil sa oferim consumatorilor stil, functionalitate si forma, precum si cele mai bune tehnologii, toate acestea intr-un pachet foarte competitiv si ca pret”, a adaugat Toshiya Matsumura, General Manager, Head of Mobile Communications, Panasonic System Communications Europe.

Panasonic va expune noul smartphone la standul CY31 din cadrul Mobile World Congress 2012 ce va avea loc la Barcelona, incepand cu 27 februarie.