SPARK
Gadgeturi

Tableta SPARK pentru cei care prefera Linux

SPARK

De iPad-uri cu sistem IOS si tablete cu android am auzit cu totii, dar iata ca tableta SPARK isi face aparitia pe piata! Tableta SPARK nu este una obisnuita, ea are un sistem de operare Linux, cu interfata KDE Plasma Active, o varianta special conceputa pentru dispozitivele touchscreen. SPARK are un display de 7 inch si o rezolutie modesta de 800×480 px, o camera de 1,3 Mpx, un procesor de 1GHz AMLogic ARM. Procesorul video este Mali-400, are 500 MB RAM si 4 GB spatiu de stocare. De asemenea, tablet e dotata cu un slot pentru cardurile SD si Wi-fi.

SPARK e o tableta ideala pentru programatorii care doresc sa lucreze de pe tableta si nu neaparat de la birou. Flexibilitatea arhitecturii Plasma Active permite dezvoltatorilor KDE sa lucreze mai usor pentru ca poate fi implementata pe o varietate de suporturi. In plus, pentru cei care nu sunt multumiti de sistemul de operare Linux, SPARK le da posibilitatea sa isi instaleze orice varianta a sistemului de operare Android.

Tableta Spark va fi disponibila pentru precomanda incepand de saptamana asta iar livrarile se vor face incepand din mai 2012, SPARK va avea un pret de 265 USD sau 200 EUR.