Televizoare

Primul televizor cu Android 4.0 vine de la Lenovo

lenovo letv ces 2012

Vazand cum au evoluat televizoarele Smart TV in ultimii ani, chiar ne intrebam cand va fi disponibil pe televizoare sistemul de operare Android si iata ca am primit raspunsul de la Lenovo. Renumitul producator de laptopuri Lenovo, a prezentat la CES 2012 primul televizor cu rezolutie Full HD care ruleaza pe sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich numit LeTv sau IdeaTv.

Unul dintre reprezentantii companiei a facut o scurta prezentare a televizorului Lenovo de 55 inch, a carui telecomanda are functia de “voice gesture” si G sensor. Asemeni gesturilor de navigare prin meniurile smartphone-urilor ce ruleaza Android, televizorul iti da posibilitatea sa dai “slide” printre ferestrele cu aplicatii, o noutate absoluta, transformata in realitate prin telecomanda multifunctionala. In plus, daca telecomanda cu G sensor nu e suficienta pentru jocurile pe Android, Lenovo iti pune la dispozitie in pachet cu acest televizor un joystick. Acesta este un televizor ideal si pentru jocurile in familie, fiindca pot interactiona pana la 4 persoane, fiecare folosind cate o telecomanda.

Din filmul prezentat mai jos se vede ca televizorul are o interfata Android personalizata si are propriul Android Market. De asemenea, o alta functie interesanta este ca pe langa numeroasele aplicatii pe care le ofera sistemul Android este VOD – Video on Demand – prin care puteti viziona online, la cerere, filme si seriale. Acest serviciu este disponibil numai in China, datorita parteneriatului dintre Lenovo si cel mai mare grup de media din Shanghai.

Televizorul arata inauntru ca o tableta de ultima generatie fiind dotat cu un processor de 1.5GHz dual-core Snapdragon APQ8060, memorie de 1GB de RAM, 8GB memorie interna, slot SD, placa de retea WIFI 802.11b/g/n, placa de retea Ethernet 10M/100M iar pe partea de conectivitate HDMI si USB 2.0.

Deocamdata Lenovo nu a comunicat nimic official despre pretul acestui televizor dar ne asteptam sa aflam mai multe informatii in lunile urmatoare.