Televizoare

CES 2016: Samsung a lansat noua serie SUHD TV 2016

Samsung SUHD

Samsung a prezentat la CES 2016 noua serie de televizoare SUHD.Noile televizoare Samsung SUHD 2016 incorporeaza un ecran de 10 biti Quantum dot, singura tehnologie care nu contine cadmiu. Acestea redau imagini realiste, cu luminozitate si contrast impresionante si culori vii. In plus, noile televizoare SUHD 2016 sunt compatibile cu tehnologia IoT, astfel ca televizorul devine centrul de control pentru intreaga casa inteligenta.

Toate modelele Samsung SUHD de anul acesta ofera o experienta premium High Dynamic Range, cu un nivel minim de 1.000 de niti HDR, pentru a profita de un contrast superior. Mai mult, noile modele integreaza si tehnologia Ultra Black, ce reduce semnificativ reflectia luminii, imbunatatind calitatea imaginii.

La patru ani dupa lansarea primului televizor cu ecran curbat, Samsung lanseaza primul televizor curbat fara rama, modelul SUHD KS9500. Pentru realizarea acestui design, Samsung a luat in considerarea eliminarea tuturor elementelor care nu erau necesare, chiar si eliminarea elementelor plasate pe carcasa din spate.

Samsung SUHD TV 2

Prin integrarea sistemului de operare Tizen, Samsung Smart TV 2016 faciliteaza accesul la continutul preferat, precum si alte servicii, filme sau jocuri, toate intr-un singur loc.

• Noul Smart Hub – Samsung Smart Hub 2016 este dezvoltat astfel incat sa le ofere utilizatorilor acces simplu la continutul favorit, intr-un singur loc. Programe live, VOD (Video on demad), jocuri si chiar meniul care apare pe ecran permite accesul la programele preferate imediat ce televizorul a fost deschis.

• Telecomanda Samsung Smart Control – Noile Smart TV-uri Samsung elimina necesitatea de a folosi mai multe telecomenzi. Televizorul recunoaste automat tipul de set-top-box, consola, dispozitiv VOD sau sistem home theater conectat. Astfel, utilizatorul poate controla toate dispozitivele externe doar cu o singura telecomanda, fara niciun alt proces de instalare.

• Gaming fara consola – Utilizatorii au acces la cea mai realista experienta de gaming disponibila pe un ecran de mari dimensiuni fara a avea nevoie de o consola. Peste 500 de jocuri pot fi descarcate sau rulate direct pe Smart TV. Noile titluri PlayStationTMNow includ Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins, The LEGO Movie si multe altele.

• Serviciul EXTRA – Apasand butonul EXTRA disponibil pe telecomanda Samsung Smart Control, pe ecran sunt afisate informatii care au legatura cu continutul afisat. Utilizatorii pot verifica profilele jucatorilor si statistici in timpul transmisiunilor sportive, informatii despre actorii din filmele preferate si multe altele.

• Smart View – Aplicatia pentru mobil Samsung Smart View le ofera utilizatorilor posibilitatea de a impartasi instantaneu continut cu familia. Aplicatia Smart View actualizata este acum compatibila nu doar cu dispozitivele Samsung Galaxy, ci si cu cele cu sistem de operare Andoid si iOS si computere cu sistem de operare Windows. Aplicatii cunoscute, inclusiv Accuweather, Crackle, iHeartRatio, M-Go, Plex, Pluto.Tv UFC, Vimeo, YuppTV si multe altele sunt de asemenea compatibile cu Smart View.

• Mai mult acces la continut– Streaming-ul de filme UHD si emisiuni TV prin platfomele Amazon, M-Go sau Netflix si accesarea aplicatiilor precum YouTube nu a fost nicand mai usoara. Tehnologiile UHD dezvoltate de NeuLion vor permite streaming-ul live de evenimente sportive la calitate UHD. Utilizatorii pot conecta noul Blu-Ray Player HD prin portul HDMI (2.0) pentru acces la filme UHD cu tehnologia HDR. Accesul direct la programe live furnizate de Dish si Time Warner este de asemenea simplificat.

Toate televizoare SUHD 2015 dispun de tehnologia IoT hub, dezvoltata de Samsung impreuna cu Smart Things. SUHD TV-ul se poate conecta si poate controla peste 200 de dispozitive compatibile cu Smart Things – fie ca vrei sa vezi cine suna la usa, sa incui usa sau sa inchizi lumina, totul din fata ecranului.

Totodata, noile functii imbunatatesc experienta de divertisment oferindu-le utilizatorilor posibilitatea sa programeze anumite setari pentru vizionarea de filme, sa activeze sound bar-ul si sistemul surround in timp ce urmaresc un anumit continut pe TV – redefinind conceptul „smart”. Pentru compatibilitate integrala cu dispozitivele SmartThings este necesar adaptorul USB SmartThings Extend.

Primul Blu-ray player Samsung Ultra HD

Samsung a prezentat si primul Blu-ray Player Ultra HD, UBD-K8500. Modelul are un design elegant, curbat si este compatibil cu tehnologia HDR, ce ofera o rezolutie de patru ori mai mare si de 64 de ori mai multe detalii de culoare comparativ cu un Blu-ray player obisnuit.

Cand este sincronizat cu un televizor Samsung SUHD cu display Quantum dot, acesta ofera o imagine la o calitate nedisponibila pana acum utilizatorilor. Tehnologia de upscaling imbunatateste calitatea imaginii pentru continutul redat din discuri Blu-ray standard, DVD-uri sau CD-uri.

Samsung a incheiat un parteneriat cu studiouri de film de la Hollywood pentru a se asigura ca utilizatorii vor beneficia de continut pe discuri Blu-Ray Ultra HD. In acest an, 20th Fox va lansa peste 100 de discuri Ultra HD 4K cu tehnologie HDR, printre care se numara titlurile The Martian, Peanuts si altele.