Laptopuri

Ultrabook-ul Asus ZenBook UX31


Conceptul de “ultrabook” a aparut la editia de anul acesta la Computex , cand Intel a anuntat oficial aceasta categorie de laptopuri. Ultrabook-ul se doreste a fi un laptop foarte subtire, sub 2cm si sa coste sub 1000 de dolari, sa cantareasca sub 1.4 Kg, sa fie echipat cu tehnologii de ultima ora, cu procesoare Intel Core i3/i5/i7 si sa beneficieze de autonomie mare la baterie. Astfel Asus a fost primul producator de laptopuri care a prezentat modelul Asus UX21 un ultrabook in cadrul targului Computex 2011. Asus si-a concentrat eforturile si dupa mai multe incercari a reusit sa lanseze, conform tragetului, adevarate bijuterii tehnologice cu productia de serie ZenBook.

Astfel s-a nascut Asus ZenBook UX31 ultralaptop-ul cu o carcasa finisata din aluminiu ce ii ofera un aspect superior, dar si o rezistenta ridicata la socuri. ZenBook UX31 are un display de 13.3 inch si o grosime de 9 mm fara capac, iar greutatea este de 1.3 kg. In ciuda dimensiunilor reduse, ultrabook-ul dezvolta performante foarte bune prin procesorul Intel Core i7-2677M de 1.8 GHz, placa video integrata Intel HD 3000, 4GB DDR3 RAM si un SSD de 128GB.

In concluzie, putem spune ca Asus Zenbook UX31 este un laptop perfect al anului 2011, totodata fiind si o varianta mai ieftina a mult ravnitului Apple MacBook Air. Totusi ZenBook UX31 are si un dezavantaj si anume pretul  mare de aproximativ 1500 EUR – 6500 lei, mult peste media impusa de Intel.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QKdLPgQ-OL8[/youtube]