Gadgeturi

Cea mai ieftina tableta din lume va fi lansata saptamana viitoare

india tablet

Dupa mai multe amanari care ne-au facut chiar mai nerabdatori sa vedem taleta de 35 dolari, ministrul DRU  Kapil Sibal ne-a asigurat ca acesta tableta ieftina va fi lansata saptamana viitoare, pe 5 octombrie.

Tableta low-cost va fi disponibila pentru elevii scolilor primare si pentru studentii din universitatile indiene pana in 2012. Cea mai ieftina tableta a fost transformata in realitate cu ajutorul cooperarii dintre ministerul indian, institutele de IITs, IISc si VIT, Vellore si studenti din domeniu.

La prima vedere, tableta de 35 dolari seamana cu o tableta iPad – Apple, functioneaza pe Linux si este dotata cu toate functiile pe care le-ai astepta de la o tableta: un browser Web, PDF reader, conectivitate Wi-Fi, aplicatii ce fac posibile conferintele video si un player multimedia.

Printre specificatiile tehnice ale tabletei putem numara un sistem de 2 wati potrivit pentru zonele cu probleme de alimentare cu energie, 2GB de RAM, porturi USB si un ecran tactil cu o tastatura integrata. Nu are nici un hard disk, deoarece foloseste un card de memorie.

Vom trai si vom vedea daca cea mai ieftina tableta din lume va fi lansata oficial pe 5 octombrie! Ramai conectat la ultimele stiri numai pe neweditionnews.ro fiindca urmarim informatia si revenim cu noutati saptamana viitoare!