Noutati

Panasonic lanseaza Lumix DMC-FZ48

Osaka, Japonia (21 iulie 2011) – Panasonic anunta lansarea pe piata a noului aparat foto LUMIX DMC-FZ48, parte a seriei FZ, extrem de populara pe plan global. Noua camera integreaza un obiectiv puternic cu zoom optic de 24x, functii de reglare manuala, înregistrare video FullHD la 1920 x 1080 si noi moduri de operare precum Creative Control si Miniature Effect.
Unitatea optica de 25mm ultra-superangulara LEICA DC VARIO-ELMARIT este echipata cu noua tehnologie Panasonic Nano Surface Coating care minimizeaza reflexia luminii si, implicit, aparitia efectelor de dublare sau blurare a imaginii. Zoom-ul optic de 24x (echivalent cu 25-600 mm la o camera cu film pe 35 mm) poate ajunge pâna la 32x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom, imaginea pastrându-si calitatea datorita tehnologiei Intelligent Resolution.
Noua camera DMC-FZ48 este echipata cu un senzor de imagine Hi-Speed CCD de 12,1 megapixeli care o face totodata rapida si capabila sa poata procesa un volum mare de informatii pentru a putea înregistra FullHD la 1920×1080 în format AVCHD. Venus Engine FHD asigura o calitate înalta a imaginilor surprinse cu noul model FZ48, atât pe foto cât si pe video. Tehnologia Intelligent Resolution optimizeaza procesarea semnalului în functie de partile fotografiei conferind astfel imaginii înregistrate o claritate foarte aproape de cea reala, pâna în cele mai fine detalii.
Sonic Speed AF si un timp de pornire redus fac din DMC-FZ48 o camera cu reactii rapide, perfecta pentru a surprinde numeroase oportunitati de fotografiere din viata de zi cu zi. Acuratetea si viteza functiei AF Tracking au fost si ele vizibil îmbunatatite. Pentru a conferi utilizatorilor mai multa libertate în creatie, Panasonic a echipat FZ48 cu functii de reglare manuala atât pe foto cât si pe video, venind totodata si cu moduri noi de utilizare precum Creative Control sau Photo Style, la rândul lor cu o varietate de optiuni presetate.
Popularul mod iA (Intelligent Auto) asista utilizatorii ce prefera sa lase camera sa îsi configureze singura functiile, în a obtine cele mai bune imagini în orice situatii. Datorita luminozitatii foarte bune, a stabilizatorului de imagine POWER O.I.S. si a modului Motion Deblur*, imaginile surprinse cu FZ48 sunt lipsite de zone blurate, chiar daca subiectul s-a aflat în miscare ori mâna utilizatorului a tremurat. Activarea modului iA face ca o întreaga serie de functii automate (POWER O.I.S., Face Detection, Face Recognition, AF Tracking, Intelligent ISO Control) sa preia controlul asupra reglajelor astfel încât utilizatorul sa obtina imagini si filme la o calitate exceptionala cu efort minim.
Mai mult, imaginile 3D realiste si mai putin distorsionate, obtinute cu FZ48 pe modul 3D Photo pot fi vizionate cu un televizor VIERA 3D HDTV sau cu orice alt echipament compatibil MPO. Clipurile video pot fi înregistrate în format MP4 pentru a fi redate direct pe PC sau alte echipamente portabile, fara conversie. Cu ajutorul LUMIX Image Uploader utilizatorii pot împartasi cu prietenii sau familia, via Facebook sau Youtube, imaginile surprinse cu noul FZ48, fiind nevoie doar sa se conecteze la un PC cu Internet. Ecranul LCD al camerei are o rezolutie de 460.000-dot, ceea ce reprezinta o îmbunatatire majora a vizilibilitatii atât la înregistrare cât si la redare.
*Dimensiunea fotografiei poate fi redusa.
1. Obiectivul de 25mm ultra super-angular LEICA DC VARIO-ELMARIT cu tehnologie Nano Surface Coating confera versatilitate maxima atât pe foto cât si pe video. Camera poate minimiza reflexia luminii în întreg spectrul (380nm – 780nm) datorita unui strat cu index de refractie foarte scazuta aplicat la suprafata lentilelor. Rezultatul consta în fotografii foarte clare, în care efectele de blurare si dublare a imaginilor sunt cu mult reduse. Cu aceasta tehnologie, LUMIX DMC-FZ48 are performante optice uimitoare ce depasesc cu succes standardele riguroase ale Leica. Format din 14 elemente organizate pe 10 grupuri, incluzând 3 lentile ED, 2 asferice cu 3 suprafete asferice, obiectivul este principalul „vinovat” pentru alaturarea cu succes, în noua camera FZ48, a performantelor ridicate si minimalismului constructiei.
Datorita tehnologiei Intelligent Resolution, Intelligent Zoom poate mari apropierea subiectului cu o rata de 1.3x, în plus fata de zoom-ul optic de 24x, pastrând calitatea imaginii pâna la 32x. Mai mult, functia Extra Optical Zoom permite o crestere pâna la 49.6x folosind doar centrul imaginii. În afara de apropierea subiectului aflat la distanta foarte mare, camera este capabila sa includa în acelasi cadru cu aproximativ 196% mai multa informatie decât o camera echivalenta pe film de 35 mm, ceea ce o face perfecta pentru peisaje sau portrete de grup.
2. Înregistrare video FullHD în format AVCHD la 1920×1080 60i (NTSC)/50i (PAL). LUMIX DMC-FZ48 este un instrument foto-video avansat ce poate surprinde nu doar imagini statice dar poate înregistra totodata filme FullHD în format AVCHD, la rezolutia de 1920 x 1080 60i (în sistem NTSC) si 50i (în sistem PAL). Formatul AVCHD permite înregistrarea unui volum de informatii HD aproape dublu decât Motion JPEG si este compatibil cu echipamente precum televizoarele HD sau playerele Blu-ray. Un buton special, separat, plasat în partea de sus a camerei, permite utilizatorului sa porneasca rapid înregistrarea video chiar în timp ce fotografiaza, fara alte configurari. Zoom-ul optic de 24x este disponibil si pe modul video si dispune de un mecanism care minimizeaza zgomotul generat de zoom sau auto focus. Modul iA este, de asemenea, disponibil si pe video. Cu POWER O.I.S., Face Detection, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure activate datorita accesarii modului iA, utilizatorul poate obtine clipuri la o calitate foarte buna cu minimum de efort. Pentru a evita blurarea imaginilor, DMC-FZ48 vine echipat si cu Active Mode ce ajuta mai ales la reducerea efectelor de blurare la filmare în unghi larg, din mers. Intelligent Scene Selector muta automat camera între modurile preconfigurate Normal, Portrait, Macro, Scenery si Low Light, conform conditiilor în care se efectueaza filmarea. Intelligent Exposure optimizeaza expunerea pentru a preveni supra sau sub-expunerea.
Filmele înregistrare cu FZ48 au un sunet stereo generat cu Dolby Digital Sound Creator, iar functia Wind Cut blocheaza automat zgomotul de fundal.
Utilizatorii au totodata posibilitatea de a face fotografii în timp ce filmeaza, la o rezolutie de 3,5 megapixeli. Cu functia Video Divide, un film poate fi împartit în doua sectiuni pentru a fi scurtat sau pentru a se sterge partea ce nu e relevanta, direct de pe camera. De asemenea, se poate taia o imagine dintr-un clip video, datorita tehnologiei Intelligent Resolution.
Fotografiile si clipurile FullHD înregistrate pe un card SD sau în format AVCHD pot fi vizualizate foarte usor pe un televizor VIERA. Utilizatorul nu trebuie decât sa insereze cardul în slotul special al televizorului sau al unui player Blu-ray pentru a afisa imediat înregistrarile. Alternativ, se poate folosi un cablu optional mini HDMI pentru a beneficia apoi de functiile VIERA Link (slideshows, vizionare din telecomanda televizorului etc). Mai mult, camera vine la pachet cu aplicatia software PHOTOfunSTUDIO 6.3 HD Lite Edition, cu care imaginile si clipurile video înregistrate cu DMC-FZ48 se pot edita si vizualiza usor sau se pot încarca pe YouTube ori scrie pe un DVD sau disc Blu-ray.
3. Procesare avansata a semnalului cu senzorul CCD si Venus Engine FHD. Senzorul de imagine CCD cu rezolutie de 12,1 megapixeli si 2 canale de iesire îmbunatateste viteza de transfer al informatiilor pentru operatii ce necesita performante foarte bune, precum înregistrarea la calitate HD cu 1920×1080.
Venus Engine FHD dispune de capabilitati de procesare a semnalului foarte avansate. Prin separarea zgomotului cromatic de cel de luminozitate si aplicând o reduce optima asupra ambelor tipuri de zgomot, se obtin imagini clare chiar si în conditii de luminozitate scazuta, când se foloseste un nivel ISO ridicat.
Conexiunea cu senzorul CCD Hi-Speed permite motorului Venus Engine FHD sa proceseze volume mari de date la viteze mari, facând astfel posibila înregistrarea de filme FullHD la o rezolutie de 1920 x 1080 si imagini în miscare continua la o rata de 3.7fps la rezolutie de 12,1 megapixeli sau la o rata de maximum 10fps la o rezolutie de 3 megapixeli.
Datorita capacitatii de multi-tasking, Venuse Engine FHD este capabila de un timp de raspuns foarte scurt. Astfel Sonic Speed AF (Auto Focus) câstiga 35% în viteza pe tele-foto comparativ cu DMC-FZ40.
4. Control Manual Intuitiv si optiuni creative, inclusiv 3D Photo. DMC-FZ48 confera operativitate crescuta datorita introducerii posibilitatii de reglare manuala, atât pe modul foto cât si video. Mai mult, Panasonic a introdus la acest nou model modului Creative Control si Photo Style pentru a spori optiunile utilizatorilor care doresc sa fie mai creativi în activitatea lor fotografica sau de înregistrare video.
Creative Control are o serie de efecte artistice printre care Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic, Miniature Effect, Film Grain si Pin Hole. Acum este posibila si ajustarea expunerii în modul Creative Control. Photo Style este si el un mod nou de operare introdus pentru prima data la acest model, si vine cu presetarile Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scenery si Portrait pentru reglarea si mai fina a diferitelor configurari ale camerei. Utilizatorul poate obtine propriile efecte de culoare configurând asa cum îsi doreste toate aceste functii.
Pe modul video, FZ48 nu este doar o camera ce înregistreaza filme HD. În Creative Mode utilizatorul poate fixa manual timpul de expunere si deschiderea pentru a obtine filme impresionante. Schimbând timpul de expunere se obtin anumite efecte pe înregistrarea video, extrem de potrivite pentru filmarea unor subiecti aflati în miscare rapida. Posibilitatea de a controla deschiderea obiectivului este de ajutor atunci când în cadru se afla mai multi subiecti la distante diferite iar utilizatorul doreste sa îi accentueze pe fiecare dintre ei.
Noul mod 3D Photo* produce imagini 3D în camera. La o serie de 20 de înregistrari consecutive camera selecteaza automat o imagine pentru ochiul drept si una pentru ochiul stâng pentru a sintetiza o imagine compusa 3D. Imaginea 3D poate fi vizualizata pe orice televizor VIERA HDTV. Imaginea 3D poate fi vizionata si pe echipamentele compatibile MPO, precum televizoarele, ramele foto digitale sau imprimantele clasice.
*Imaginea are dimensiunile fixate la 2M (16:9)
5. Cu modul iA (Intelligent Auto) în continua evolutie, imaginile si filmele sunt si mai frumoase.
Pe modul iA camera face toate operatiunile, în mod automat lasând utilizatorului libertatea de a fotografia sau filma oricând are oportunitatea, nefiind nevoit decât sa activeze modul iA, sa focalizeze si sa captureze imaginile. Pentru a fi si mai eficienta în reducerea efectului de blurare a imaginii, DMC-FZ48 vine echipata cu Active Mode pentru stabilizarea imaginii în modul video. În afara de traditionalul stabilizator POWER O.I.S., Active Mode este eficient mai ales în înregistrari video cu unghi larg, din mers, fara a pierde din calitatea imaginii. Modul Motion Deblur* previne, de asemenea, blurarea imaginilor utilizând tehnologia Intelligent ISO Control ce ajusteaza automat nivelul ISO si timpul de expunere astfel încât nicio parte a imaginilor sa nu fie supra sau sub expuse. Camera este capabila sa aprecieye singura cel mai bun timp de expunere pentru a reduce efectul de blurare, în functie de miscarea subiectului. DMC-FZ48 previne blurarea printr-o serie mai larga de functionalitati adaptate la fiecare posibila sursa de blurare atât pe modul vieo cât si foto.
Odata activat modul iA, functiile Face Recognition si Intelligent Scene Selector (Macro, Portrait, Scenery, Might Portrait, Night Scenery si Sunset) vor functiona automat împreuna cu o serie de alte functii de asistare – AF Tracking, Intelligent ISO Control si Intelligent Exposure, cu ajutorul carora utilizatorul are posibilitatea de a fotografia fara sa schimbe configurarile camerei de fiecare data când conditiile exterioare se modifica.
*Dimensiunile imaginii pot fi reduse.
6. Compatibilitatea cu alte echipamente. Pentru o mai buna compatibilitate cu PCurile, DMC-FZ48 poate înregistra în format MP4, în afara formatului AVCHD. Astfel, este posibila redarea înregistrarilor direct pe un computer sau orice alt echipament portabil fara a fi nevoie de conversia fisierelor. Utilizatorul are posibilitatea de a opta între rezolutiile 1920×1080 (20Mbps), 1280×720 (10Mbps) sau 640×480 (4Mbps), toate la 30p(NTSC)/25p(PAL).
DMC-FZ48 comunica în mod diferit cu computerul, fata de versiunile anterioare, ceea ce face posibila împartasirea experientelor filmate sau fotografiate cu alti utilizatori, prin intermediul retelelor sociale precum Facebook sau prin intermediul canalelor de continut video precum YouTube. Utilizatorul nu are nevoie de configurarea vreunui software special, putând face accesibile fotografiile si filmele înainte de a se întoarce acasa.