apple
Auto,  Stiri

Apple lucreaza in secret la o masina electrica

apple

Apple lucreaza in secret la o posibila masina electrica, un domeniu total necunoscut pentru Apple. Merita oare sa intre Apple pe un teritoriu in care nici macar timp de cercetare nu a facut?

Daca e sa ne uitam la trecutul companiei, Apple a mai trecut prin incercari de acest gen si le-a facut cu foarte mult succes. De altfel tocmai acest salt pe care il face compania trecand de la un domeniu la altul i-a ajutat sa obtina succesul pe care il au ei acum. Spre exemplu: compania Apple are un background de constructor de PC-uri, mai exact Mac-uri. Apple a creat primul PC cu interfata din lume, a creat mouse-ul pe care il folosim cu totii la calculator sau laptop si a continuat sa inoveze an de an prin noi produse care uneori erau chiar neconventionale. De aici vine si primul nostru exemplu cu privire la domeniul nou, necercetat: iPhone. Se putea spune la vreme lansarii iPhone-ului ca Apple nu avea nici cea mai mica idee despre ce inseamna un telefon, darmite un smartphone. Motivul era ca nu au facut asa ceva niciodata si fara experienta nu poti face de la debut un succes garantat. Apple insa a tinut sa-i contrazica pe toti si a reusit sa impresioneze lumea chiar din prima zi de prezentare a telefonului.
Apoi urmeaza ceea ce numim asta un standard in domeniul tabletelor: iPad. La acel moment Apple capatase deja ceva experienta cu iPhone-ul si se indrepta catre lansare primei sale tablete. Initial proiectul iPad a fost deszvoltat o perioada dar nefinalizat. Steve Jobs hotarase ca inca nu venise momentul lansarii unei tablete, clientii nu erau pregatiti. Asa ca a luat proiectul si l-a pus o perioada deoparte. Cand iPad-ul a iesit sub lumina reflectoarelor era deja un succes bine gandit si pus la punct. Acelasi lucru il putem astepta si acum de la proiectul Apple Car. Poate ca Apple vrea sa investeasca timp si cercetare in acest domeniu inainte sa produca prima masina Apple. Poate ca dupa un timp Apple va opri proiectul cum a facut-o in trecut. Nimic nu e sigur. Cert e ca recent Apple a facut niste angajari de ordinul sutelor, si asta nu e deloc de neglijat, printre care se numara si fosti angajati ai Mercedes si Tesla, dar si oameni instruiti in industria bateriilor electrice. Alte sute, poate chiar mii de locuri de munca vor fi ocupate pe viitor pentru acest proiect grandios si daca e sa ascultam datele furnizate de Bloomberg, Apple ar urma sa produca prima sa masina pana in anul 2020. Multi analisti au credinta ca masinile sunt noile smartphone-uri, iar toata atentia se va indrepta catre acestea in viitor.

Alte site-uri precum autoblog sau cars vorbesc despre anul 2020 ca fiind momentul de rascruce pentru automobilele electrice. Acestea isi vor face debutul in forta, iar Apple vrea si ea sa ia parte la start.