TP-LINK M5360
Reviews

TP-LINK M5360 incarcator si router mobil – Review

TP-Link M5360

In ziua de azi ai intodeauna la tine un telefon sau o tableta si un incarcator. Dar pentru a te putea bucura de aceste gadget-uri ai nevoie de o conexiune la internet si de un mijloc de a incarca bateriile atunci cand nu este exista o priza de alimentare.

TP-LINK raspunde la ambele nevoi cu noul TP-LINK M5360 care este un router wireless si un incarcator portabil. Mai exact TP-LINK M5360 e un router wireless ce ofera conexiune 3G dar care poate fi folosit si ca incarcator pentru tablete si smartphone-uri datorita unei baterii incorporate de 5200mAh.

Cand timp am avut in teste TP-LINK M5360, primul lucrul pe care l-au observat ceilalti a fost design-ul compact, care nu seamana nici cu un router obisnuit, nici cu o baterie portabila.

TP-Link M5360-11

Pe langa dispozitivul TP-Link M5360 in cutie se afla manualul de utilizare, un adaptor de alimentare pentru priza, un cablu USB-microUSB si doua adaptoare SIM pentru cei care au cartele microSIM sau NanoSim. Cu un design alb lucios TP-LINK M5360 arata bine si chiar daca este usor, cu o greutate de 156g, din cauza formei dreptunghiulare nu este un gadget care sa il porti in buzunar ci mai degraba in geanta sau rucsac. Vei observa un ecran mic OLED care te informeaza cat de incarcata de bateria, cat de puternic este semnalul GSM si statistici ale traficului de date.

Pe partea superioara vei gasi o intrare microUSB pentru incarcarea acumulatorului prin intermediul adaptorului in timp ce in partea inferioara vei observa o intrare USB pentru incarcarea unui smartphone sau tablete. Pe laterala din dreapta se observa butonul Power, butonul Reset si doua sloturi unul pentru cartela GSM iar unul pentru cardul microSD. Printr-o dubla apasare a butonului de power se comuta intre cele doua moduri de operare: incarcare sau hotspot 3G si incarcare. Incarcarea dispozitivului la calculator dureaza aproape 7 ore.

TP-Link M5360-4

TP-Link a optat pentru o baterie interna de 5200 mAh pentru a reincarca un smartphone, cel puțin de doua ori, sau in cazul in care alegi sa folosesti TP-LINK M5360 ca un hotspot 3G vei obtine pana la 26 de ore de utilizare usoara(e-mail, navigare pe internet).

speedtest

TP-LINK M5360 suporta conectivitate 3G HSPA+ cu o viteza de download de pana la 21.6 Mbps si 5.8 Mbps upload iar conexiunea poate fi partajata cu pana la 10 dispozitive conectate simultan.Desigur viteza poate sa varieze in functie de operatorul de telefonie si de puterea semnalului, eu am testat pe cartela de date mobile de la Rcs si am obitnut 2.46 Mbps la download si 0.09 Mbps la upload.

TP-Link M5360-6

Pe spatele dispozitivului sunt trecute informatiile necesare pentru conectarea la router. Odata ce ai tastat in browser ip-ul 192.168.0.1 vei fi intampinat de o interfata simpla si intuitiva unde vei putea schimba parola de conectare la interfata router-ului, parola de conectare la wireless si SSID –ul si de asemenea vei putea seta manual adresa IP, Subnet Mask, DNS si DHCP.

TP-Link M5360 este gadget-ul ideal pentru calatorie iti ofera tot ce ai nevoie pentru dispozitivele mobile. Pretul pentru TP-Link M5360 variaza de la 420 la 448 lei.