Acer TravelMate
Laptopuri

Acer a anuntat noua serie de notebook-uri TravelMate P6

Acer TravelMate

Acer a anuntat cea mai recenta versiune a seriei TravelMate P6, o serie de notebook-uri subtiri, usoare si rezistente, dedicate profesionistilor care calatoresc frecvent sau care lucreaza pe teren.Robuste si performante, cu o durata de viata a bateriei de pana la 20 de ore, noile modele sunt construite pentru a face fata oricarei sarcini.

Acer TravelMate P614-51 are un sasiu premium din aliaj de magneziu si aluminiu, mai rezistent si mai usor decat aliajele de aluminiu standard cu aceeasi grosime. De asemenea, acesta confera laptopului o estetica eleganta si moderna. Cu o greutate de doar 1,1 kg si o grosime de 16,6 mm, dispozitivul este usor de purtat oriunde. Durata de viata a bateriei de pana la 20 de ore ofera profesionistilor posibilitatea de a ramane productivi chiar si in timpul zborurilor transcontinentale sau pot lucra timp de doua zile fara a fi nevoie de reincarcare. Acest notebook performant poate fi incarcat pana la 50% in mai putin de 45 de minute.

Noile notebook-uri cu Windows 10 Pro sunt echipate cu procesoare Intel Core i7 pana la a 8-a generatie, pana la 24 GB memorie DDR4, grafica pana la NVIDIA GeForce MX250 si pana la 1TB spatiu de stocare pe SSD Gen 3 x4 PCIe receptiv cu tehnologie NVMe. TravelMate P614-51 face ca partajarea si colaborarea sa fie usor de realizat cu un design al balamalelor de 180 de grade, permitand utilizarea in moduri multiple pentru a impartasi ecranul cu altii.

“Suntem incantati sa oferim clientilor nostri profesionisti o versiune mai subtire si mai usoara a seriei Acer TravelMate P6, cu o durata de viata foarte lunga a bateriei”, a declarat James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Avem incredere in faptul ca acestia vor aprecia posibilitatea de a lucra timp de doua zile fara a fi nevoie de reincarcare, design-ul cu sasiu rezistent si securitatea sporita.”

“Noile Acer TravelMate au o constructie rezistenta si sunt dotate cu caracteristici de securitate puternice”, a declarat Mark Linton, General Manager, Consumer and Device Sales, Microsoft Corp. “Seria TravelMate combina, de asemenea, durabilitatea si portabilitatea cu designul usor, durata lunga de viata a bateriei si puterea impresionanta de procesare care va fi cu siguranta pe placul unei game largi de clienti.”

Ecranul Full HD (1920 x 1080) IPS de 14 inci al modelului TravelMate P614-51 ofera acuratete ridicata a culorii, cu unghiuri de vizualizare de 170 de grade. Tastatura completa si iluminata ofera o experienta de utilizare confortabila si permite utilizatorilor sa lucreze in zone cu lumina slaba, cum ar fi in avion sau tren. Un touchscreen Corning Gorilla Glass NBT foarte responsiv permite controlul precis al gesturilor, fiind in acelasi timp mai dur, mai rezistent la zgarieturi si mai usor de curatat.

TravelMate P614-51 este creat pentru a face fata loviturilor, caderilor accidentale si altor evenimente neplacute. Acesta se aliniaza standardelor MIL-STD 810G2, 810F, un set de standarde militare americane care definesc durabilitatea unei game largi de produse. Testarea urmeaza proceduri stricte, cum ar fi un test de cadere care implica 26 de caderi de la o inaltime de aproximativ 122 centimetri pe diferite parti ale carcasei si aterizare pe placaj plasat pe beton. Alte teste verifica rezistenta laptopului la ploaie, umiditate si temperaturi extreme.

Pe langa pastrarea datelor in siguranta, companiile doresc dispozitive usor de instalat si care pot fi gestionate de la distanta. Disponibil cu Windows 10 Pro, TravelMate P614-51 ofera functii de securitate puternice pentru a proteja datele utilizatorilor. Acestia se pot conecta utilizand Windows Hello cu cititorul de amprenta sau prin camera web IR care utilizeaza recunoasterea biometrica faciala. Ambele metode elimina necesitatea de a memora si de a folosi o parola. Cand camera web nu este utilizata, obturatorul acesteia poate fi inchis pentru o securitate suplimentara. Un cip Trusted Platform Module (TPM) 2.0 ofera protectie hardware pentru parole si chei de criptare. Acer ProShield preinstalat include o suita de instrumente de securitate si management care ajuta la protejarea datelor sensibile, in timp ce Acer Office Management permite profesionistilor IT sa implementeze politici de securitate si sa monitorizeze resursele de la o singura interfata. Disponibil ca optiune pe anumite modele, Intel vPro sporeste securitatea cu un nivel suplimentar de protectie, economisind timp si bani cu capabilitati eficiente de management de la distanta.

Profesionistii se pot bucura de o conexiune wireless fiabila, de mare viteza, cu tehnologia 4G LTE si 802.11ac 2×2 MU-MIMO compatibila cu eSim. Intel Thunderbolt 3 ofera transferuri de date de pana la 40 GB pentru dispozitive conectate la USB Type-C. Alte porturi includ cardul MicroSD si cititoarele smart card, precum si NFC4 (Near Field Communication) pentru partajarea continutului sau efectuarea platilor mobile.

Suportul de andocare optional extinde spatiul de lucru printr-un port USB Type-C si ofera porturi USB 3.1 Type A si Type C, DisplayPort, HDMI, precum si suport pentru pana la trei afisaje 4K. Acer TravelMate P614-51 va fi disponibil in EMEA din luna iunie, la preturi incepand de la 1,249 euro.

Noua serie Acer TravelMate P6 a fost lansata in cadrul evenimentului global de presa next@acer ce a avut loc la New York, unde compania a anuntat o serie de noi dispozitive si solutii pentru gameri, creatori, familii, studenti si profesionisti.