Marian Alecsiu
Stiri

F64 sarbatoreste 17 ani pe piata locala cu o crestere a vanzarilor online ce a ajuns la 66%

Marian Alecsiu

F64 implineste luna aceasta 17 ani pe piata locala. In tot acest timp, F64 a pus accent pe imbunatatirea experientei clientilor și pe o interactiune prietenoasa și eficienta cu platforma online.

In 2018, compania și-a consolidat businessul prin implementarea unor sisteme care sa optimizeze platforma online, sistemul de warehouse management sau sistemele interne de masurare a performantei, toate acestea cu scopul de a imbunatati experienta de cumparare a clientilor.

Vanzarile F64 pe partea de online au crescut in 2018 in linie cu trendul ascendent al comertului electronic, ponderea acestora din volumul total situandu-se la 66%. Cu toate acestea, studiile interne arata ca majoritatea clientilor decid sa faca o achizitie online doar dupa ce ajung și testeaza echipamentele dorite in showroomul F64 din București. Cele mai cautate produse au fost obiectivele, aparatele DSRL și camerele mirrorless, cu aproximativ 50% din totalul vanzarilor.

Obiectivul pe termen lung al companiei este pozitia de lider european in furnizarea de echipamente foto-video, F64 vizand abordarea progresiva a unor noi piete. Aceasta strategie va fi sustinuta de dezvoltarea retelei nationale de magazine fizice, urmata apoi de extinderea regionala.

In 2018, F64 a realizat investitii in tehnologie și logistica, mai precis in dezvoltarea unei noi platforme web și in amenajarea unui depozit modern, investitia din urma avand termen de finalizare a doua jumatate a anului 2019.

Echipa F64 este alcatuita din 145 de angajati.

“Afacerea F64 este un business care a luat naștere mai intai dintr-o pasiune personala, iar mai apoi din dorinta de a sprijini comunitatea restransa de fotografi la acel moment. In toti acești ani, ne-am dorit ca fotografia sa devina o forma de exprimare pentru cat mai multe persoane, iar noi sa fim cei care ofera sprijin nu doar pentru alegerea unui echipament, ci și pentru utilizarea acestuia cu maximum de rezultate.”, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

La nivel de piata, reprezentantii F64 anticipeaza in 2019 o creștere a segmentului de fotografii realizate cu telefonul mobil, dar și un interes mai mare pentru camerele de actiune și produsele foto-video din segmentul 4k.