ARCHER C5400
Alte gadgeturi

Top 7 produse pentru o locuinta inteligenta de sarbatori

ARCHER C5400

Odata cu cresterea numarului de dispozitive care se conecteaza la reteaua wireless de acasa, de la telefoane, tablete, laptopuri, la televizoare si becuri inteligente, nevoia unei solutii stabile si sigure este tot mai mare.TP-Link, furnizorul numarul unu de solutii de retea pentru clienti finali, recomanda cateva dispozitive de retea si din categoria smart home pentru cei care doresc sa isi innoiasca locuinta de sarbatori si sa o transforme intr-una inteligenta.

In centrul oricarei retele wireless sta routerul. Insa o inovatie a domeniului pe care TP-Link o are in portofoliu de la inceputul acestui an este sistemul Wi-Fi whole home cunoscut si ca solutie de retea de tip mesh. Avantajul folosirii acestei solutii fata de un router este aria mult mai mare de acoperire si faptul ca are cea mai avansata securitate. Astfel, cu cele trei dispozitive incluse in pachet, Deco M5 ofera o retea wireless stabila pe o suprafata de 418 mp, indiferent de configuratia locuintei, de materialele din care este construita aceasta sau de interferente. In plus, pot fi adaugate ulterior noi dispozitive la retea, acestea configurandu-se singure.

DECOM5

Deco M5 este un sistem construit in standardul AC si asigura o viteza de pana la 1300 Mbps distribuita intre cele doua benzi de frecventa de 2,4GHz si 5GHz.

Router pentru conexiuni super-rapide – Archer C5400

Pentru utilizatorii care raman deocamdata fideli clasicului router, dar isi doresc o solutie foarte puternica, varianta optima este routerul TP-Link Archer C5400. Tehnologiile 4-Stream si NitroQAM integrate asigura rate de transfer de pana la 5400 Mbps, in banda de 2.4GHz (1000Mbps) si in cele doua benzi de 5GHz (2167Mbps). Totodata, integreaza tehnologia MU-MIMO care imbunatateste conexiunea dintre router si dispozitivele mobile, pentru o performanta a retelei wireless de trei ori mai mare. Routerul este dotat cu un procesor dual-core de 1,4GHz si cu 3 procesoare secundare care asigura conexiuni rapide, in timp ce antenele cu amplificare si tehnologie beamforming optimizeaza acoperirea retelei.

RE650

Range extender de mare viteza

Pentru locuintele in care, din motive de suprafata sau configuratie, semnalul nu ajunge in toate zonele, o optiune de folosit alaturi de router este range extenderul. Cel mai nou si mai performant range extender de la TP-Link este RE650 capabil sa asigure o viteza de transfer al datelor de pana la 2600 Mbps, wireless. Folosind tehnologiile 4-Stream si TurboQAM, RE650 atinge viteze maxime de pana la 800 Mbps in banda de 2,4GHz si 1733Mbps in banda de 5GHz, pentru streaming 4K si gaming. Totodata, tehnologia MU-MIMO imbunatateste performanta asigurand o viteza a conexiunii de 4 ori mai mare decat un range extender AC traditional. Produsul este disponibil in oferta magazinelor pentru aproximativ 650 de lei.

O alternativa mai complexa la RE650, este range extenderul cu priza inteligenta incorporata RE270K. Dispozitivul este compatibil cu orice router sau Access Point si extinde acoperirea retelei wireless la o viteza de pana la 75 Mbps in cele doua benzi de frecventa, de 2,4GHz si 5GHz. Priza inteligenta incorporata permite controlul si monitorizarea dispozitivelor conectate, dar si programarea prizei, precum setarea On/Off pentru un dispozitiv conectat, prin intermediul aplicatiei Kasa.

LB130

Becuri si prize pentru locuinte smart

Odata reteaua configurata, pasul urmator e conectarea becurilor si a prizelor inteligente, dar si a camerei IP pentru cei care doresc si securizarea locuintei. Priza inteligenta HS110 si becul inteligent LB130 pot fi controlate de pe telefon folosind aplicatia Kasa, iar camera IP NC450 cu ajutorul aplicatiei tpCamera. Avand priza HS110, orice dispozitiv electric sau electronic conectat la aceasta poate fi pus in functiune sau oprit, direct sau programat. In plus, asigura monitorizarea consumului de energie si permite optimizarea lui, prin faptul ca ofera informatii detaliate despre intervalele in care au fost dispozitivele conectate in priza inteligenta si cat a consumat fiecare. Nu in ultimul rand, poate fi controlat vocal cu aplicatia Amazon Echo. Pretul dispozitivului este de aproximativ 150 de lei.

Becul inteligent LB130 poate fi programat pentru aprindere sau stingere, ofera o paleta foarte variata de culori, iar intensitatea luminoasa poate fi reglata in functie de momentul zilei. In plus, asigura un consum de energie cu pana la 80% mai mic fata de un bec normal, cu incandescenta de 60W. Poate fi achitizionat din magazinele de profil la pretul de aproximativ 250 de lei.

Securitatea locuintei este cu atat mai importanta de sarbatori cand unii utilizatori aleg sa isi petreaca sarbatorile departe de casa. Camera IP NC450 cu rezolutie HD, functii Pan / Tilt pentru filmare la 360 de grade orizontal si 150 de grade vertical si Night Vision pentru filmare pe timpul noptii este o solutie de luat in calcul. Are detector de sunet si miscare si trimite notificari pe email utilizatorului si sistem audio bidirectional. Nu in ultimul rand are slot pentru card micro SD pentru stocarea imaginilor si a inregistrarilor. Camera e disponibila in magazinele de profil pentru aproximativ 400 de lei.