Kaspersky Secure Connection
Securitate

Kaspersky Lab lanseaza Secure Connection Freemium App pentru dispozitivele cu Android

Kaspersky Secure Connection

Kaspersky Lab prezinta o noua aplicatie freemium, Kaspersky Secure Connection pentru dispozitivele cu Android, solutie destinata sa protejeze datele transmise de utilizatori prin intermediul Internetului.Cea mai importanta caracteristica a acestei aplicatii este adaptabilitatea. Pentru confort si protectie optima, criptarea traficului se realizeaza automat, in functie de nivelul de securitate al retelei Wi-Fi la care este conectat dispozitivul si de site-urile si aplicatiile deschise.

Criptarea traficului, cunoscuta mai degraba ca VPN (Virtual Private Network), previne interceptarea si utilizarea informatiilor transmise prin intermediul internetului in scopuri oneroase. De exemplu, VPN-ul ne poate ajuta sa ne securizam parolele conturilor, corespondenta privata sau fotografiile personale trimise online, istoricul site-urilor vizitate sau tranzactiile realizate. Aceasta solutie este relevanta in special atunci cand utilizatorul se conecteaza in mod constant la retele Wi-Fi necunoscute, pe care infractorii cibernetici le pot folosi ca pe o capcana. Conform unei cercetari realizate de Kaspersky Lab, una din patru (28%) retele Wi-Fi din intreaga lume este nesigura.

Kaspersky Secure Connection pentru dispozitivele cu Android isi propune sa protejeze intimitatea si informatiile personale ale utilizatorilor in fata amenintarilor cibernetice. In functie de setari, solutia poate sa cripteze tot traficul trimis si primit in mod continuu sau doar atunci cand securitatea este foarte importanta, de exemplu, atunci cand un utilizator se conecteaza la o retea nesigura de Wi-Fi. De asemenea, in mod implicit, solutia de securitate cere activarea protectiei atunci cand sunt deschise website-uri si aplicatii care contin informatii financiare (banci, magazine online, sisteme de plata) si site-uri de socializare. Utilizatorul poate sa selecteze, de asemenea, site-uri si aplicatii pentru care ar dori sa seteze o protectie suplimentara.
Kaspersky Secure Connection permite criptarea unui trafic de 200MB pe zi, pentru fiecare dispozitiv in parte si pentru un numar nelimitat de dispozitive. Atunci cand se inregistreaza pe portalul My Kaspersky, utilizatorul primeste 300 MB gratuit, pe zi. Versiunea cu plata a solutiei ofera trafic nelimitat pentru cinci dispozitive pentru o luna sau pentru un an, in functie de abonamentul ales.

”Dispozitivele mobile sunt adesea folosite pentru conectarea la retele Wi-Fi necunoscute, ceea ce implica, in mod obligatoriu criptarea traficului,” spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab. ”Suntem bucurosi sa prezentam o solutie care protejeaza transmiterea datelor de pe cel mai cunoscut sistem de operare mobil din lume. Acum utilizatorii de dispozitive mobile pot fi siguri de faptul ca operatiunile lor financiare si datele importante sunt protejate indiferent unde s-ar afla. Planuim ca, pana la sfarsitul anului, sa oferim o solutie similara pentru dispozitivele iOS.”
Kaspersky Secure Connection se poate descarca si activa in toate regiunile in care compania noastra este prezenta, exceptand urmatoarele tari, din cauza restrictiilor legale: Belarus, Oman, Pakistan, Qatar, Iran, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, China si Hong Kong.