Asus Strix GeForce GTX 1080
Hardware

ASUS Republic of Gamers a lansat placa video Strix GeForce GTX 1080

Asus Strix GeForce GTX 1080

ASUS Republic of Gamers a lansat Strix GeForce GTX 1080, o noua placa video ultra-rapida, pregatita pentru realitatea virtuala.Motorizata de cele mai noi unitati de procesare grafica NVIDIA GeForce GTX 1080, tactata la 1936MHz in mod OC, ROG Strix GeForce GTX 1080 furnizeaza cu 6.5% mai multa performanta in 3DMark Fire Strike Extreme si un plus de 7.4% in jocul Hitman.

ROG Strix GeForce GTX 1080 este completata de tehnologiile exclusive ASUS, incluzând DirectCU III cu ventilatoare 0dB patentate, ce ofera un flux marit de aer pentru temperaturi cu 30% mai joase si ASUS FanConnect prin care ventilatoarele sistemului sunt controlate de GPU pentru o racire suplimentara. Tehnologia industriala Auto-Extreme cu componente Super Alloy Power II asigura calitatea exceptionala si fiabilitatea. ROG Strix GeForce GTX 1080 ofera o personalizare completa a sistemului cu ajutorul luminilor Aura RGB Lighting. Un design prietenos cu dispozitivele de realitate virtuala (VR) cu doua porturi HDMI le permite jucatorilor sa mentina echipamentele conectate direct la sistem. Placa video beneficiaza si de aplicatia GPU Tweak II cu XSplit Gamecaster pentru reglaje intuitive si streaming instant.

Racire de top: Tehnologie DirectCU III cu ventilatoare patentate si ASUS FanConnect

ROG Strix GeForce GTX 1080 este echipata cu tehnologia de racire ASUS DirectCU III, ce dispune de heat-pipe-uri aflate in contact direct cu nucleul grafic, transportând mai multa caldura de la GPU spre exterior, temperaturile atinse fiind cu 30% mai joase comparativ cu designul de referinta. Tehnologia DirectCU III include trei ventilatoare 0dB, concepute cu pale de tip aripa, patentate, pentru a oferi un flux maxim de aer, imbunatatind presiunea statica asupra radiatorului cu 105%, in timp ce zgomotul este de trei ori mai redus comparativ cu cel generat de placile video standard. ROG Strix GeForce GTX 1080 vine echipata cu tehnologia ASUS FanConnect. In cazul rularii unor jocuri solicitante, placa video ajunge la temperaturi mai mari decât cele ale procesorului, rezultând o racire ineficienta a sistemului. ASUS FanConnect rezolva aceasta problema oferind 4 pini pentru controlul ventilatoarelor sistemului cu ajutorul placii grafice pentru a furniza o racire optima atunci când e necesara.

Calitate premium si fiabilitate: Tehnologie Auto-Extreme cu componente Super Alloy Power II

Toate placile grafice ASUS sunt produse acum cu ajutorul tehnologiei Auto-Extreme, un standard industrial exclusiv, un proces de productie 100% automatizat ce incorporeaza materiale premium pentru a stabili noi standarde de calitate. Tehnologia Auto-Extreme asigura o calitate consistenta pentru placa grafica precum si imbunatatirea performantelor si a longevitatii. Acest proces de productie este prietenos cu mediul inconjurator, eliminând chimicalele daunatoare si reducând totodata consumul de energie cu 50%. Componentele Super Alloy Power II imbunatatesc eficienta, reduc pierderile de curent, reduc zgomotul cu 50% in timpul incarcarii si ating un plafon de temperatura cu 50% mai redus comparativ cu generatia precedenta.

Jocuri in stil propriu: Lumini Aura RGB Lighting si porturi HDMI pentru VR

ROG Strix GeForce GTX 1080 incorporeaza sistemul de iluminare ASUS Aura RGB Lighting pe ambele parti ale placii. Acest sistem de iluminare este capabil sa ofere milioane de culori si sase efecte diferite pentru o personalizare totala a calculatorului. ROG Strix GeForce GTX 1080 are, de asemenea, un design prietenos cu tehnologia VR, beneficiind de doua porturi HDMI ce lasa optiunea de a conecta un dispozitiv VR si monitorul in acelasi timp. Astfel, utilizatorul va putea sa se bucure de realitatea virtuala fara a mai fi necesar sa schimbe cablurile.

Reglaje intuitive: GPU Tweak II cu XSplit Gamecaster

Redesenat cu o interfata intuitiva, GPU Tweak II faciliteaza overclockingul, pastrand totodata optiunile avansate pentru profesionisti. Cu un singur click, functia Gaming Booster maximizeaza performanta sistemului prin inchiderea proceselor redundante si alocarea automata a resurselor eliberate. O licenta premium XSplit Gamecaster, cu valoarea comerciala de 99USD, valabila timp de un an, le permite utilizatorilor sa inregistreze si sa transmita live actiunea din jocuri. Afisajul suprapus imaginii de pe ecran va oferi informatii despre frecventa nucleului grafic, temperaturi si utilizarea VRM-ului, iar prin butoanele GPU Tweak II jucatorul poate alege profilul si sa creasca performanta cu un singur click.

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 este disponibila in magazinele din Romania la un pret estimativ de 3.499 lei (TVA inclus).

Specificatii ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080

Frecventa in modul gaming: 1898MHz
Frecventa in modul OC: 1936MHz
PCI Express: 3.0
OpenGL 4.5
Memorie GDDR5X 8GB
Interfata memorie 256-bit
1 x DVI-D
2 x HDMI 2.0
2 x Display Port 1.4

Specificatii ASUS ROG STRIX GTX1080 8G GAMING

Frecventa de baza: 1607MHz
Frecventa boost: 1733MHz
PCI Express: 3.0
OpenGL 4.5
Memorie GDDR5X 8GB
Interfata memorie 256-bit
1 x DVI-D2 x HDMI 2.0
2 x Display Port 1.4