Filme

Shakira este Gazelle in filmul de animatie Zootropolis

Vedeta internationala Shakira isi imprumuta vocea premiata cu Grammy lui Gazelle, cel mai mare star pop din Zootropolis. „Shakira este extrem de prietenoasa si sincera. Dupa ce am intalnit-o, am regandit personajul. Ea ne-a oferit o perspectiva minunata despre cine e Gazelle”, spune regizorul Rich Moore.

Shakira interpreteaza melodia originala a filmului, „Try Everything”, scrisa de artista Sia si duoul de compozitori Stargate. „Cred cu tarie ca au surprins intr-adevar spiritul filmului, nu doar in ceea ce priveste melodia, ci si din punct de vedere al versurilor. Este vorba despre a nu-ti fie teama de visurile tale si a fi dispus sa lupti pentru ele”, spune Shakira. Cantecul este unul simbolic pentru calatoria lui Judy Hopps de la a fi un iepuras intr-un oras mic la a deveni politist intr-un oras mare.

Cantareata columbiana a vandut peste 60 de milioane de discuri pe plan mondial si a castigat nenumarate premii, printre care 2 Grammy, 8 Latin Grammy si cateva World Music Awards, American Music Awards si Billboard Music Awards, pentru a aminti doar o parte. Shakira este singurul artist din America de Sud care a avut o melodie pe locul 1 in Statele Unite si a avut 4 dintre cele 20 de hit-uri cu cele mai mari vanzari, din ultimul deceniu.

Superstarul international Shakira a acceptat cu drag sa-si imprumute vocea lui Gazelle: „Sunt extrem de recunoscatoare sa fac parte din acest proiect extraordinar”, spune cantareata. „Acest film este frumos, amuzant, inteligent, captivant, si-l lasa pe spectator cu un mesaj grozav si o inima plina de bucurie. Este unul dintre cele mai puternice filme de animatie pe care le-am vazut vreodata si indraznesc sa spun ca spectatorii vor fi de acord cu mine”, a completat ea.

Gazelle e cel mai mare star pop din Zootropolis. Adorata in intreaga lumea de turme de fani, Gazelle este o celebritate constienta de probleme sociale, fiind in egala masura talentata si sufletista. „Gazelle intruchipeaza cu adevarat spiritul orasului, unde oricine poate fi orice. Mesajul ei este unul bazat pe speranta, acceptare a celorlalti, prietenie si camaraderie”, spune regizorul Rich Moore.

Artistii grafici au trebuit sa reprezinte o personalitate de star pop intr-un animal rapid, cu copite. „Gazelele sunt animale micute, care stau adesea in doua picioare cand mananca, pentru a putea ajunge la ramurile mai joase. Sunt simpatice si gratioase, cu picioare aparent fragile. Insa sunt incredibil de agile si de puternice. Am imbinat ce am observat cu anumite particularitati ale Shakirei – felul in care isi strange pleoapele, de exemplu –, pentru a surprinde in totalitate individualitatea si forta personajului”, spune Renato Dos Anjos, coordonatorul departamentului de animatie.

Prestatiile artistice ale personajului denota statutul ei de celebritate, prin clipiri de gene si miscari de cap expresive. In plus, are o coafura stilata. „Gazelle are un par lung, ondulat”, spune Michelle Robinson, supervizoarea dezvoltarii look-ului personajelor. „Au fost multe discutii despre asta. In intregul film exista doar cateva personaje care au parul apropiat de cel al oamenilor, iar Gazelle este unul dintre acestea.”