veracomp
Telefoane Mobile

Veracomp devine distribuitor Trend Micro in Romania

catalin-matei-CEO-veracomp-2016Trend Micro a semnat recent un parteneriat cu Veracomp care vizeaza drepturile de distributie.Contractul ofera dreptul de a distribui intregul portofoliu de produse Trend Micro, de la antivirus pana la solutii enterprise, pe teritoriul Romaniei. Cu o experienta de peste 27 de ani, Trend Micro este recunoscut in piata IT pentru solutiile inovative de securitate, pozitionandu-se ca lider pe segmentul solutiilor de server, datacenter si cloud security.

Cunoscut pentru solutiile de securitate endpoint care i-au adus titlul de “leader” in Cadranul Magic Gartner in ultimii 14 ani, consecutiv, Trend Micro a fost recunoscut de catre analisti independent si ca lider incontestabil in zona de securitate cloud. Mai mult decat atat, aflandu-se in prezent in proces de achizitie al brandului Tipping Point – producatorul intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe segmentul solutiilor de securitate a retelei si al sistemelor de preventie a intruziunilor.

Noul parteneriat cu Trend Micro inseamna pentru Veracomp un portofoliu de solutii consolidat pe segmentul de securitate. Completarea portofoliului are rolul de a asigura partenerilor Veracomp o oferta specializata mai completa: solutii dedicate pentru network security, hybrid cloud si mobile security.

“Recenta distributie Trend Micro reprezinta pentru noi un pas important: un brand de aceasta talie constituie un avantaj clar pentru portofoliul si partenerii nostri. Intentionam sa onoram acest parteneriat cu eforturi dedicate de dezvoltare a retelei de parteneri si de consolidare a expertizei in zona de securitate,” declara Catalin Matei, CEO, Veracomp.

Factorul decisiv care a determinat Trend Micro sa aleaga Veracomp ca distrbuitor in Romania a fost tocmai dedicarea distribuitorului pe segmentul solutiilor IT. Concentrarea distribuitorului pe zona de solutii si rezultatele din ultimii ani, capacitatea de a dezvolta o retea de parteneri specializati – au constituit elemente critice, luand in considerare obiectivul Trend Micro de a isi repozitiona, in Romania, solutiile sale de clasa enterprise:

Zsolt-Barany-Trend-Micro-2016“Parteneriatul cu Veracomp in Romania este parte din strategia noastra de dezvoltare in Europa de Est. Incepand din 2015, am facut investitii semnificative pentru a putea aduce aceasta tehnologie si pe piata din Romania. Facem acest lucru intr-un moment in care organizatiile se confrunta cu tot mai multe provocari la nivelul infrastructurii si securitatii IT, care se afla intr-o evolutie spectaculoasa in directia virtualizarii si tehnologiilor cloud, in paralel cu explozia noilor atacuri cibernetice orientate catre profit. Pentru a putea sustine dezvoltarea sanatoasa a brandului Trend Micro pe piata din Romania, avem nevoie de un distribuitor specializat precum Veracomp, care are capacitatea de a conferi valoare adaugata solutiilor noastre,” afirma Zsolt Bárány, Regional Account Manager, Ungaria & Romania, Trend Micro.

Trend Micro este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate la nivel mondial. Recent, compania si-a anuntat rezultatele globale: numai in trimestrul IV din 2015, Trend Micro a avut vanzari nete de $269 milioane, un profit operational de $56 milioane si un profit net de $35 milioane. Rezultatele globale pe 2015 au insemnat pentru Trend Micro vanzari totale nete de $1,026 milioane, profit operational de $255 milioane si un profit net de $176 milioane.