huawei leica
Stiri,  Telefoane Mobile

Leica si Huawei reinventeaza fotografiile facute cu smartphone-ul

huawei leica

Huawei si Leica au anuntat inceperea unui parteneriat pentru a reinventa fotografiile realizate cu smartphone-ul. In 2012, Huawei a devenit al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, iar in 2015 a devenit prima companie din China care a vandut mai mult de 100 de milioane de telefoane mobile intr-un an.

“Leica este o legenda in lumea fotografiei: noi credem ca niciun alt producator nu a revolutionat industria la fel de mult ca ei.”, declara Richard Yu, CEO al Huawei Consumer BG.

De peste 100 de ani, compania Leica Camera produce camere usoare, care au devenit inca de la inceput preferatele pionierilor in materie de fotografie, precum si lentile optice, indeplinind pasiunile comunitatii sale. Datorita tehnologiilor optice ingenioase si atentiei la detalii, aparatele de fotografiat Leica sunt usor de recunoscut datorita logo-ului iconic, care reprezinta un simbol al ingineriei germane aduse la rang de art. Tehnologiile continua sa atraga noi generatii de consumatori care doresc sa atinga “aspectul Leica” si sa detina aceste capodopere in materie de proiectare.

“Alianta strategica dintre Huawei si Leica Camera demonstreaza dorinta a doua branduri care se dezvolta rapid la nivel global de a continua progresul in materie de tehnologie. Parteneriatul cu Huawei ofera companiei Leica o oportunitate excelenta de a introduce expertiza sa optica dovedita intr-un nou segment de produse, cel al dispozitivelor mobile. Smartphone-urile au o contributie importanta pentru lumea fotografiei si deschid o usa pentru Leica, oferindu-ne ocazia de-a patrunde intr-un teritoriu nou”, declara Oliver Kaltner, CEO al Leica Camera AG.

Nu stim inca ce produse vor fi create din aceasta alianta, dar din spusele lui Kaltner se pare ca Leica va furniza tehnologia optica care va fi folosita in viitoarele telefoane Huawei. Compania a spus ca vom afla mai multe detalii in perioada urmatoare.