Samsung 14nm FinFET
Procesoare

Samsung a inceput productia celei de a doua generatii de cipuri de 14nm FinFET

Samsung 14nm FinFET

Samsung a inceput productia cipurilor avansate ce folosesc procesul14nm LPP(Low-Power Plus), a doua generatie a tehnologiei Samsung 14nm FinFET.

In prima partea a anului 2015, Samsung a anuntat procesorul Exynos 7 Octa, bazat pe primul proces 14nm LPE (Low-Power Early) din industrie. Prin lansarea noului process de 14nm LPP, Samsung isi consolideaza pozitia de lider in tehnologia proceselor si demonstreaza performanta si eficienta energetica a procesorului Exynos 8 Octa, inclusiv fata de clientii sai, precum Qualcomm Technologies, Inc. Procesorul Qualcomm Snapdragon 820 foloseste noul proces Samsung 14nm LPP si este de asteptat sa fie integrat in dispozitive in prima jumatate a acestui an.

„Ne bucuram sa incepem productia celei de a doua generatii de procese 14nm FinFET, care ofera cel mai inalt nivel de performanta si eficienta energetica,” a declarat Charlie Bae, vicepresedinte executiv Sales & Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics. „Samsung va continua sa ofere procese derivate ale tehnologiei 14nm FinFET, pentru a-si mentine pozitia de lider pe aceasta piata.”

Integrarea unei structuri tridimensionale FinFET a tranzistoarelor ofera o crestere a performantei si un consum de energie mai scazut. Noul proces Samsung 14nm LPP ofera viteze cu pana la 15 procente mai mari si un consum cu pana la 15 procente mai mic, spre deosebire de tehnologia 14nm LPE anterioara, datorita imbunatatirilor structurii tranzistoarelor si optimizarii procesului. In plus, folosirea tranzistoarelor FinFET ofera mai multe posibilitati in procesul de productie, si astfel se vor evita limitarile de scalare.

Procesul Samsung 14nm FinFET este considerat a fi una din cele mai optimizate solutii pentru aplicatii mobile si IoT si va veni in intampinarea nevoilor pietei pentru o gama larga de aplicatii si servicii extrem de performante, din diverse industrii, de la retelistica, pana la auto.