Console

Vanzari record pentru PS4 de sarbatorile de iarna

playstation4header

Sony a vandut aproape 6 milioane (5,7 milioane) de console PlayStation 4 (PS4) in sezonul sarbatorilor de iarna. O crestere asemanatoare a mai fost inregistrata in primele luni de la lansarea consolei, cand au fost vandute 5,3 milioane de produse din 15 noiembrie 2013 pana pe 8 februarie 2014. In total, de la lansarea din 2013 si pana la inceputul lui ianuarie 2016, au fost cumparate 36 de milioane de console la nivel global.

S-au inregistrat vanzari considerabile si pentru titlurile PS4. Astfel, mai mult de 35 de milioane de jocuri s-au cumparat din magazinele partenere sau de pe PlayStation Store pana pe 3 ianuarie 2016.

Cresteri au fost si in comunitatea utilizatorilor de pe PlayStation Plus (PS Plus). La finalul anului 2015, s-au inregistrat cu 60 la suta mai multi utilizatori noi, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Abonatii PS Plus au acces la jocurile lunare si pot juca versiunile complete ale celor mai populare titluri create de dezvoltatori din intreaga lume pentru PS4, fara a avea o limita de timp.
“Suntem foarte incantati de faptul ca un numar atat de mare de persoane au ales consola PS4. Mai mult decat atat, comunitatea noastra a inregistrat cea mai buna crestere a numarului de utilizatori de pana acum”, a declarat Andrew House, Global CEO al Sony Computer Entertainment Inc. “Ne mentinem in continuare angajamentul in ceea ce priveste furnizarea unor experiente inovatoare de divertisment si de abia asteptam sa adaugam noi jocuri in portofoliu, jocuri realizate de cei mai buni dezvoltatori din intreaga lume. In 2016, de exemplu vom lansa pe PS4 UNCHARTED 4: A Thief’s End, Horizon Zero Dawn si The Last Guardian”.

Cresterea se datoreaza si diminuarii pretului pentru consola PS4 in octombrie 2015, in toate magazinele partenere Sony. De exemplu, in Romania, pretul consolei a fost diminuat de la 1.799 de lei la 1.599 de lei. PS4 se gaseste momentan in 124 de tari din intreaga lume.