Gadgeturi

Apple lucreaza la niste ochelari de realitate virtuala

occulus-rift-iphone-970x0

Apple a inregistrat un nou patent pentru niste ochelari virtuali ce folosesc iPhone-ul pentru a functiona. Este aceeasi maniera de functionare pe care o are Samsung Gear VR si Samsung Galaxy Note 4. Din poza de mai jos, ce face obiectul patentului, Apple pare ca va constui o pereche de ochelari si nu o masca de fata prinsa cu legaturi mari si grele. Ca exemple putem da Gear VR sau Oculus Rift.

apple-vr-patent-glasses-720x479

Un iPhone e presupus a fi introdus in fata ochelarilor, ecrnul acestuia constituind realitatea virtuala pentru produsul final. O metoda de reglaj automat apare in patent in momentul in care iPhone-ul este unit cu ochelarii virtuali, astfel ca imaginile pentru ochiul stang si drept sa apara conform cu realitatea. Se pare ca device-ul va avea o pare tactila pentru control si este prevazut cu zone de disipare a caldurii astfel ca ochii nu ne vor lua foc de la prea multa utilizare. Ochelarii se vor baza pe camera si speaker-ul iPhone-ului sau al unui iPod si vor avea incluse ca si accesorii si o telecomanda si o baterie externa.

Daca va produce Apple o pereche de ochelari virtuali ramane de vazut, totusi, interesul starnit de Google, LG, Samsung, Facebook si altii ne face sa credem ca in viitor vom avea parte de asa ceva si poate chiar mai mult.