Stiri,  Telefoane Mobile

Samsung renunta la CPU Snapdragon 810 pentru Galaxy S6

image

Noi intoarceri de situatie se petrec in tabara Samsung, publicatia Bloomberg dezvaluind ca acestia nu mai vor sa lucreze cu Qualcomm renuntand la noul lor procesor Snapdragon 810.

Motivul ce sta in spatele acestei decizii il reprezinta problemele avute de Qualcomm cu noul procesor, in speta supraincalzirea acestuia. Se pare ca toti cei care vor adopta noul chipset vor avea probleme de rezolvat la acest capitol. Samsung a ales ca nu vrea sa se complice astfel ca, cel putin la momentul lansarii, Galaxy S6 va fi vandut cu procesoare create de coreeni, Exynos 7 Octa, o generatie noua de procesoare. Capabilitatile Samsung sunt mai mult decat mari pe partea de productie a procesoarelor acum ca noua fabrica construita de ei langa Seul e pregatita sa faca fata unei cereri enorme de CPU-uri, zeci de milioane. Asa ca, pusi in fata faptului implinit, Samsung pune mana si isi produce propriile componente pentru viitorul Galaxy S6 si cu siguranta va fi o varianta mai ieftina pentru ei.

Daca e sa comparam cele doua chipset-uri Exynos 7 Octa si Snapdragon 810 nu putem sti sigur care e mai performant pana nu le vom vedea in actiune. Samsung insa ramane increzatoare ca va avea ce arata lumii. Ar mai fi insa o problema, Exynos 7 Octa este deja prezent in noul Galaxy Note 4 LTE ce va fi prezentat saptamana viitoare, deci nu stim cat de diferit ar putea fi acelasi CPU din S6. Poate nu va fi schimbat deloc, in cazul acesta noutatea dispare din viitorul flagship S6. Vom trai si vom vedea.

image

image

image