OnePlus One
Telefoane Mobile

OnePlus One specificatii de top si pret de entry-level

OnePlus One

Compania Chinezeasca OnePlus a lansat smartphone-ul OnePlus One care vine cu o configuratie mai puternica decat are Galaxy S5 si HTC ONE M8 dar vine si cu un pret mult mai mic. OnePlus One ruleaza CyanogenMod 11S ce are la baza sistemul de operare Andorid 4.4 KitKat. Pe formul oficial al companiei OnePlus, Directorul General Pete Lau a dezvaluit ca telefonul OnePlus One are un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 1080p si are o densitate a pixelilor de 401 ppi. Ecranul este fabricat de catre Japan Display Inc si este protejat la zgarieturi de Gorilla Glass 3. Totodata ecranul telefonului OnePlus One foloseste tehnologia Touch On Lens care elimina spatiul dintre senzorul tactil si display si in acelasi timp ii creste rezistenta la spargere. De asemenea, incluse in display-ul OnePlus One sunt tehnologiile de economisire a energiei care permite dispozitivului sa detecteze atunci cand pe ecran se afiseaza o imagine statica si consuma mai putina energie.

Specificatiile telefonului sunt cu adevarat impresionante, OnePlus One vine cu un procesor quad-core Snapdragon 801 de 2.5GHz, procesor grafic Adreno 330, 3GB de memorie RAM si vine cu doua versiuni de spatiu de stocare, de 16GB, respectiv 64GB. Pe partea din spate OnePlus One are o camera principala de 13MP cu senzor Sony IMX214 (6 lentile) si f/2.0 poate inregistra la rezolutie 4K si o camera de 5MP pe partea din fata pentru autoportrete. OnePlus a incheiat un parteneriat cu JBL iar in partea de jos a telefonului se afla doua boxe stereo JBL. Toate acestea sunt integrate intr-o carcasa de magneziu impreuna cu o baterie nedetasabila de 3100mAh si cantareste 162 grame.

Oneplus One 7

Pete Lau a declarat ca motivul pentru care a fost integrata o baterie nedetasabila este acela de a crea un telefon cat mai subtire.Astfel sa ajuns ca telefonul OnePlus One sa fie cel mai subtire telefon de 5.5 inch cu o grosime de 8.9 mm. Dar in comparatie cu Galaxy S5 si HTC ONE M8, OnePlus One pierde la capitolul grosime.

Oneplus One covers

Capacul de spatele smartphone-ului poate fi inlocuit, OnePlus ofera mai multe versiuni de carcase care se disting prin materialele folosite, textura si cromatica.

OnePlus One va fi disponibil initial in magazinele din Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Taiwan, Marea Britanie, si Statele Unite ale Americii. Primele 100 de unitati vor fi disponibile la pretul de 1$ prin promotia Smash. Promotia se adreseaza celor care se vor inscrie pe oneplus.net/smash pentru a a sparge telefonul actual in schimbul unui OnePlus One pentru care vei plati doar 1$.

Chiar daca are cam aceleasi specificatii ca Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 si HTC ONE M8, noul telefon OnePlus costa 269 euro pentru modelul cu 16GB memorie interna si 299 euro pentru modelul cu 64GB.

In momentul de fata OnePlus reprezinta cea mai buna alegere pentru cei care doresc un telefon cu specificatii de top la un pret mic.