ascend mate 2
Telefoane Mobile

CES 2014: Ascend Mate 2 de la Huawei – supranumit “Incarcatorul”

ascend mate 2

Cunoscuta companie taiwaneza Huawei a lansat in aceasta saptamina la CES 2014 ultimul lor gadget denumindu-l Ascend Mate 2, cu toate ca acesta nu este neaparat un upgrade pentru vestitul lor telefon Ascend Mate ci mai degraba un altfel de telefon. Sa descriem putin aceasta noua achizitie a celor de la Huawei.

Telefonul Ascend Mate 2 are aceleasi ecran ca si predecesorul sau mai exact, 6,1 inch cu rezolutie HD dar cu toate acestea ecranul nu isi pierde din claritate. Marginile rotunjite il fac foarte placut si comfortabil in mana ceea ce este un lucru important la un telefon de aceste dimensiuni .Ecranul telefonului Ascend Mate 2 este IPS Gorilla Glass, avand o rezolutie mai mica decat alte telefoane de aceste dimensiuni de 720p, dar cu toate acestea culorile sunt clare si bine definite.

Ascend Mate 2

Versiunea phablet-ului Ascend Mate 2 de 6,1 inch prezentata la CES 2014 a venit cu un procesor Qualcom MSM 8928 (Snapdragon 400) de 1.6GHz, GPU Adreno 306, 2 GB de RAM, memorie interna de 16 GB si slot MicroSD ce poate extinde capacitatea telefonului cu inca 32 GB, o camera de 13 megapixeli pe spate si o camera de 5 megapixeli pe fata precum si sistemul de operare Android 4.3. In cadrul evenimentului de lansare presedintele Huawei Richard Yu a confirmat faptul ca Ascend Mate 2 va avea doua versiuni ale phablet-ului una cu procesorul propriu Hisilicon Cortex A9 si o varianta cu processor Qualcomm MSM 8928 (Snapdragon 400).

Cand vine vorba de baterie incepem sa intelegem de ce au preferat un ecran cu o rezolutie mai scazuta decit alte telefoane de aceeasi dimensiune. Aceasta are o capacitate de 4500 mAh si pe linga durata de functionare indelungata vine si cu o optiune pentru incarcarea telefoanelor de tip iphone sau android.

Compania a promis ca telefonul poate fi folosit in conditii normale 60 ore sau 12 ore in mod web surfing. Producatorul Taiwanez aduce acest telefon pentru utilizatori activi de telefoane mobile, ce au nevoie de un dispozitiv mai mare decit un telefon normal, si nu au posibilitatea de a il reincarca prea des, multi detinatori de smartphone confruntandu-se cu problema descarcarii bateriei dupa o zi de activitate intensa.