Monitoare

Philips ErgoSensor detecteaza daca ai o postura incorecta si iti sugereaza un mod de adaptare a pozitiei

Philips 241P4QRYES5

MMD lanseaza noul display Philips ErgoSensor de 24 inch ce se va alatura gamei de monitoare ergonomice. Compania ia astfel pozitie in ceea ce priveste standardul de sanatate la locul de munca. Un studiu recent arata ca 80% din angajati acuza dureri si oboseala dupa o zi lunga petrecuta la birou, ceea ce dovedeste ca sanatatea este un subiect pe care producatorii trebuie sa-l ia in considerare.

Pentru a afla mai multe despre starea egonomiei la birou si provocarile pe care utilizatorii le intampina, MMD a realizat un studiu despre ergonomia spatiilor de lucru. Rezultatele studiilor, realizate in Germania, Suedia si Danemarca, sunt intr-adevar alarmante: peste 80% din utilizatori au experimentat dureri dupa o zi petrecuta in fata computer-ului, dar doar jumatate din angajatii din sectorul privat din Germania dispun de un display cu inatime ajustabila. Raspunsurile utilizatorilor din alte piete arata ca aceasta problema nu se limiteaza la Germania.

Fiind complet ajustabile pe inaltime, monitoarele Philips ErgoSensor combat problema pornind de la sursa. Asemenea celorlalte monitoare din serie, noul monitor de 24 inch ErgoSensor din gama P permite ajustarea pe inaltime, rotirea si aplecarea ecranului; astfel, utilizatorii pot seta inaltimea si unghiul de vizualizare la nivelul cel mai potrivit – ceea ce reduce posibilitatea de aparitie a oboselii ochilor si durerilor de ceafa. Tehnologia AMVA LED ofera unghiuri de vizualizare largi, un contrast inalt si culori vii.

Cu toate acestea, tehnologia ErgoSensor este speciala mai ales prin modul de interactiune cu utilizatorii – iar noul monitor Professional de 24 de inchi nu face exceptie. Acesta poate detecta pozitia fetei si unghiul la care utilizatorii tin capul, poate masura distanta dintre ochii acestuia si monitor si sugera un mod de adaptare a pozitiei, sau corectarea distantei fata de ecran. Modelul monitorizeaza si timpul petrecut in fata monitorului, atentionand utilizatorii cand este timpul pentru o pauza.

“Noul monitor Philips ErgoSensor de 24 de inch este o noua marturie a angajamentului MMD de a imbunatati ergonomia spatiilor de lucru,” declara Thomas Schade, Vicepresedite al MMD. „Asa cum arata studiul nostru, e loc de imbunatatire in modul in care birourile sunt echipate, pentru a contribui la sanatatea angajatilor; acesta este un lucru foarte important pentru noi. O ergonomie mai buna in birou inseamna si un plus de productivitate: spatiile de lucru moderne nu trebuie sa puna in pericol sanatatea sau eficienta angajatilor. O investitie timpurie in echipamentul potrivit se va reflecta foarte repede in rezultate palpabile.”

Monitorul LCD Philips Brilliance 241P4QRYES de 24 inch cu ErgoSensor este disponibil in magazine la un pret de 1499 Lei.