Telefoane Mobile

Sony se pregateste sa lanseze Xperia Z1 mini si Xperia Tianchi

Xperia Z1 mini

Sony ar putea avea cel putin doua terminale de lansat pana la finalul lui 2013. Pe 12 noiembrie in cadrul unui eveniment din Shanghai, vom afla cum va arata versiunea mini a lui Xperia Z1 si un nou phablet de 6 inch.

Saptamana trecuta circula pe internet o imagine cu un terminal denumit Xperia Z1S. Multi au speculat faptul ca ar fi vorba de varianta mini pentru piata internationala, lansat in Japonia cu denumirea Sony Xperia Z1 f.

Dimensiunile si construnctia nu au confirmat acest lucru, fiind probabil vorba de versiunea Xperia Z1 personalizata pentru operatorul american T-Mobile. Totusi nu credem ca vom vedea Xperia Z1 f, deoarece versiunea se potriveste mai degraba pietei nipone, iar Xperia Z1S nu indica prezenta unui model inferior.
Cel de al doilea model Xperia Tianchi, va fi un phablet cu ecran generos de 6 inch, care nu va afecta pozitia lui Xperia Z Ultra, deoarece hardware-ul din dotare va fi inferior.

Potrivit presei din China, Sony Xperia Tianchi va fi dotat cu un procesor MediaTek MT6592 octa-core. Totusi se pare ca acest procesor are performante mai slabe decat Qualcomm Snapdragon 800, dar  este mai performant in comparatie cu actualele procesoare quad-core de la MediaTek.

Rezolutia va fi de 720×1280 pixeli, iar pretul va fi unul specific segmentului mainstream. Sony Tianchi ar putea fi doar un nume de cod sau numele special pentru piaţa chineza, iar pentru piata europeana va avea probabil un nume mai  european.