Stiri

Samsung vrea sa poti accesa gadget-urile prin controlul minti

Samsung

Pentru Samsung anul acesta e plin de evenimente. Cu siguranta brandul international are un an destul de incarcat.

Dupa ce Samsung a lansat acum cateva zile si in Romania noul smartphone Samsung Galaxy S4 care poate fi controlat din priviri si gesturi deasupra ecranului prin functiile Smart Scroll si Air Gesture, dar mai nou Samsung lucreaza la un proiect cu o echipa de cercetatori din Universitatea din Texas pentru a putea controla o tableta sau un smartphone prin puterea mintii.

Cercetatorii de la Samsung au testat modul in care omenii pot folosi gandurile pentru a lansa o aplicatie, selecta o melodie dintr-un playlist sa puna pauza si sa modifice nivelul volumului.

Tableta pe care a fost testata aceasta tehnologie este Galaxy Tab 10.1. Din pacate, ca sa poti controla acest model de tableta cu puterea mintii, ai nevoie de o casca ce este dotata cu numerosi senzori pentru a putea tine sub control tableta.

Dar cei de la Samsung vor ca pe viitor sa nu mai existe aceasta casca. Ideea este foarte buna mai ales pentru persoanele cu dezabilitati ce nu pot sa isi foloseasca mainile. Exactitatea informatiilor cu gandul este cu aproximatie de 90%.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii ar putea sa deschida o aplicatie si sa faca selectii din respectiva aplicatie clipind in anumit mod. Cercetarea nu este inca finalizata, dar ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca exista si se lucreaza intens la ea pentru a fi perfectionata.

Curand se va renunta la ecranul tactil si ne vom concentra doar pe puterea mintii. Tehnologia a avansat foarte mult, iar Samsung doreste sa ne arate asta cu fiecare lansare pe care o are.

Tocmai ce ne gandeam ca Samsung Galaxy S5 va putea fi folosit doar prin puterea mintii, am aflat ca cercetarile sunt inca la inceput, dar totusi este posibil in cativa ani sa vedem pusa in parctica aceasta tehnologie.

Ce zici de aceasta tehnologie? Ti-ar placea sa controlezi gadget-urile cu puterea mintii?