RailsGirlsB
Stiri

Rails Girls un workshop gratuit dedicat femeilor care vor sa invete programare

RailsGirlsB

Comunitatea Rails Girls ajuta si incurajeaza femeile sa isi puna ideile in aplicare si sa isi construiasca propriile aplicatii web, oferind workshopuri peste tot in lume.

Miscarea a fost fondata in Finlanda, in 2010, si a inceput rapid sa se raspandeasca in jurul lumii. In Romania, la sfarsitul acestei luni Girls Who Code Romania va organiza evenimentul Rails Girls Bucuresti in cadrul caruia 30 de fete vor invata sa dezvolte o aplicatie web cu ajutorul limbajului de programare Ruby on Rails.

Rails Girls este un workshop gratuit adresat femeilor, in mod special incepatoarelor, care nu au intrat inca in contact cu lumea programarii si a dezvoltarii web. In cadrul evenimentului participantele vor avea ocazia sa invete ce inseamna dezvoltarea unei aplicatii web cu Ruby on Rails. Workshop-ul include notiuni teoretice de baza si foarte multa practica, astfel incat fiecare doua participante, ajutate de un trainer, isi vor putea construi propria aplicatie web. Evenimentul Rails Girls va avea loc la TechHub Bucharest pe 30 si 31 mai si va dura 12 ore.

Inscrierile se pot face pana pe 23 mai 2014 la aceasta adresa web: http://railsgirls.com/bucharest. Insa datorita locurilor limimitate vor fi selectionate 30 de participante. Participantele selectionate vor fi anuntate pe data de 25 mai 2014. Rails Girls se va incheia cu un afterparty.

Dupa evenimentul din Bucuresti, Rails Girls va fi prezent si in urmatoarele orase: Timisoara si Cluj, iar in luna iunie va avea loc Rails Girls Iasi.