Gadgeturi

Seria lansarilor la CES 2013 continua cu NVIDIA care a lansat procesorul Tegra 4 si consola Project Shield

Cu toate ca CES 2013 va debuta oficial din 8 ianuarie, evenimentul din Las Vegas a inceput pentru unii mai devreme.

Astfel NVIDIA, gigantul industriei IT, a lansat procesorul Tegra 4 si o consola portabila denumita Project SHIELD, un dispozitiv care seamana cu PlayStation 3 DualShock 3 cu un ecran LCD HD atasat. Consola Project SHIELD ruleaza Android OS cu procesorul Tegra 4, ultimul din gama, iar ecranul de 5 inch cu touch si retina display are o rezolutie de 1280×720 pixeli. Astfel, consola NVIDIA promite clientilor sai 38 de ore de gameplay fara intrerupere.

Pe parte de conectivitate consola are o iesire HDMI si un slot microSD. NVIDIA a testat consola Project SHIELD conectata la un televizor LG de 4K cu jocul Blood Sword: Sword of Ruin, iar imaginea a fost una deosebita. Nvidia mai promite ca Project SHIELD va fi disponibila din Q2 2013.

Despre procesorul Tegra 4, compania sustine ca ar fi cel mai rapid procesor mobil la ora actuala, fiind primul procesor cu 4 nuclee Cortex A15. Astfel Tegra 4 detine 72 nuclee grafice GeForce, de 6 ori mai multe decat anteriorul model Tegra 3. Speram sa-l vedem la lucru in telefoane si tablete de ultima generatie.

Ramaneti in continuare cu neweditionnews.ro pentru a accesa cele mai prospete stiri de la CES 2013.