bitcasa
Stiri

Bitcasa – o nou optiune de stocare cloud!

bitcasa

Daca esti in cautarea unei noi optiuni de stocare cloud, Bitcasa (www.bitcasa.com) este urmatorul serviciu de stocare virtuala dupa icloud, Dropbox, Disc Google, SugarSync si SkyDrive. Ceea ce face Bitcasa unic este faptul ca ofera un “hard disk infinit”. Recent, Bitcasa a lansat aplicatii pentru Windows 8, Android si RT, iar la inceputul lunii ianuarie au programat deja lansarea de aplicatii pentru iOS si OS X.

Cu siguranta vei spune ca toate companiile stocare coud fac acelasi lucru – la inceput iti ofera stocare gratuita si cand te obisnuiesti cu sistemul si ai nevoie de mai mult spatiu virtual, ajungi sa platesti pentru acel spatiu in plus… Dar cel mai bun lucru despre lansarea Bitcasa este ca pana la finalul lui 2012, iti poti face un cont gratuit si sa beneficiezi de un spatiu de stocare cloud infinit. Incepand din ianuarie 2013, pe Bitcasa vei putea avea numai 10 GB gratuit si daca ai nevoie de un spatiu mai mare vei putea plati 10 dolari pe luna pentru spatiu de stocare nelimitat.

bitcasa

Un alt plus cu care vine Bitcasa este ca orice incarci pe driverele lor este criptat chiar de la inceput si duplicat pe serverele lor, ca back-up, de cel putin trei ori. Asta inseamna ca, dupa cum a spus chiar Tony Gauda – CEO Bitcasa – echipa Bitcasa are nici un fel de acces la datele tale stocate. Tony Gauda crede cu tarie ca utilizatorii “nu trebuie sa isi faca griji legate de limitele capacitatii de stocare”, si nici nu trebuie sa se streseze cu organizarea si gestionarea fisierelor lor, deoarece aplicatiile Bitcasa organizeaza automat fisierele pentru tine pe categoriile: muzica, fotografii, videoclipuri si documente.

Cu aplicatiile Bitcasa, bineinteles ca vei avea posibilitatea de a distribui orice fisier sau folder cu altii – indiferent daca sunt sau nu utilizatori Bitcasa. Pentru transferul de date de pe dispozitivele mobile, poti seta alerte pentru a te proteja impotriva descarcarilor masive, care ar putea acapara latimea de banda de internet si, automat mari tarifele operatorilor de telefonie.

Bitcasa se comporta ca un hard drive virtual. Interfata Bitcasa iti ofera acces usor la fisierele la fel ca si o unitate hard disk externa, cu avantajul ca poti accesa datele tale oricand si oriunde, de pe telefon, de pe tableta sau de pe computerul de la munca! Tony Gauda, CEO Bitcasa, a declarat: “Azi, prin lansarea serviciilor platformei noastre, vom oferi utilizatorilor de oriunde din lume acces securizat, pe toate computerele, dispozitivele mobile sau browsere Web la datele lor prin streaming direct din cloud, in timp ce le pastram in siguranta datele pe care le acceseaza mai des pe hard disk-ul lor.”

Pe scurt, cu aplicatia Bitcasa Windows8/RT poti:

• Incarca un fisier intr-un folder Bitcasa
• Descarca de pe Bitcasa pe unitatea locala
• Vedea si distribui la orice moment fotografii si albume foto
• Urmari videoclipuri in diferite formate
• Asculta albume muzicale
• Vizualiza si edita documente
• Trimite un link catre un fisier altor persoane
• Streaming instant de pe Bitcasa, fara a fi nevoie sa sincronizezi sau sa stochezi fisiere local pe fiecare dintre dispozitivele folosite.
• Toate fisierele tale sunt duplicate si protejate cu criptare pe client, ceea ce inseamna ca numai utilizatorii pot vedea si accesa datele lor.
• Poti recupera cu usurinta fisiere cu optiunea time-capsule care organizeaza versiunile dupa data

Te tenteaza sa incerci stocarea infinita de la Bitcasa?
Ce alte optiuni de stocare cloud folosesti in prezent?