Stiri

Google a anuntat Android 4.2

image

Google isi imbunatateste constant sistemul de operare pentru a ramane competitiv. Astfel avem de-a face cu o noua versiune de Jelly Bean careia Google ii aduce cateva imbunatatiri.

Printre aceste aditii avem parte de o experienta imbunatatita a aplicatiei Camera, modul de tastare a textului devine acum mai interesant si usor de folosit, precum si alte imbunatatiri interesante.

Camera Photo Sphere

image

Cu acest nou feature putem fotografia mult mai usor lumea din jurul nostru. In stanga, dreapta, sus, jos, cum dorim vom putea realiza poze superbe cu o panorama de 360°. Putem partaja pozele pe internet prin intermediul Google+ sau chiar sa le urcam in aplicatia Maps unde si altii pot vedea imprejurimile pe care noi le-am pozat.

Tastare prin gesturi

image

Gesture typing este foarte asemanator cu Swype-ul pe care il faceam pana acum. Adica trecem cu degetul peste litere fara sa-l ridicam si functia ne va scrie automat cuvantul dorit. Dictionarul functioneaza mai bine, fiind imbunatatit, iar cuvintele sunt anticipate acum astfel incat trebuie doar sa le selectam pentru scriere dupa primele litere tastate.

Useri multipli

image

Este mai usor de acum sa facem profile multiple pe tableta noastra Android astfel incat mai multe persoane sa o poata folosi fara sa-si piarda setarile.

TV display mirror

image

Android 4.2 ne va permite de acum sa oglindim ecranul nostru de pe smartphone sau tableta direct pe TV si totul wireless.

Daydream

image

Daydream ne da acces la un mod de veghe, standby pe ecran, ce poate afisa diferite poze sau ce dorim noi cat timp smartphone-ul sau tableta nu sunt folosite. Ca un fel de screensaver.

Notificari expandabile

image

Acum putem da comenzi direct din meniul de notificari din top si primi mai multe informatii legate de acestea.

Imbunatatiri performanta sistem

Google a pus sub microscop OS-ul Android si i-a adus unele imbunatatiri cu aceasta noua versiune 4.2. Tranzitii mai usoare si fluide intre meniuri, stabilitate mai mare si efecte grafoce noi. Totul cu scopul de a imbunatati experienta utilizatorului.

Asadar asteptam cu nerabdare noua versiune de Android si disponibilitatea pentru smartphone-urile de pe piata.