ipad 4
Gadgeturi

iPad 4, o varianta imbunatatita a tabletei de la Apple

ipad 4

Tot ieri in cadrul aceluiasi eveniment de lansare de ieri a noului iPad Mini, Apple a lansat o noua versiune a iPad-ului 3 care poarta intr-o oarecare masura numele de iPad 4.

Spunem intr-o oarecare masura pentru ca noul model este nou si nu este. Fizic, la design si in foarte mare parte la interior, noul model de iPad de 9.7″ este identic cu iPad-ul 3 lansat acum aproximativ 6 luni. Diferenta o face cateva mici aditii de ordin hardware care imbunatatesc experienta pe tableta. Este vorba despre un nou CPU numit A6X, un derivat al procesorului A6 de pe iPhone 5, care conform Apple este de doua ori mai rapid decat procesorul A5X de pe iPad 3 si ofera o experienta grafica de doua ori mai rapida la o calitate mai buna. Alta aditie este camera frontala, folosita in special pentru FaceTime, care a primit un upgrade de la rezolutie VGA la 720p. De asemenea nu trebuie sa uitam de noul conector Lightning care si-a facut loc in noul model de iPad fiind de altfel si singurul reper de identificare fata de iPad 3. Un WiFi de 2x mai rapid si aceeasi eterna autonomie de 10 ore a bateriei intregesc noile imbunatatiri ale tabletei.

Ne intrebam daca merita oare trecerea la noul iPad 4? Raspunsul este cu siguranta nu. Daca abia ati cumparat un iPad 3, trecerea la 4 ar insemna o pierdere prea mare de bani ce aduce o imbunatatire prea mica. Daca ne gandim insa ca nu aveti o tableta sau iPad cumparat atunci raspunsul nu poate fi decat da. iPad 4 ramane cea mai rapida tableta de pe piata si o solutie foarte buna pentru tot ce tine de internet, multimedia, citire carti sau jocuri si aplicatii diverse. Pretul lui iPad 4 ramane acelasi cu iPad 3: 499$ pentru varianta WiFi only de 16GB, 599$ pentru varianta WiFi only si 32GB sau 699$ cu WiFi de 64GB. Variantele WiFi+4G au un pret de pornire de 629$ pentru 16GB, 729$ pentru 32GB si 829$ pentru 64GB.

Un lucru interesant si care merita mentionat este faptul ca unele magazine Apple vor schimba fara motiv si gratuit orice iPad 3 cumparat in urma cu cel mult 30 de zile cu un iPad 4, astfel clientii sa nu se simta foarte dezavantajati fata de noile modele de iPad proaspat lansate.