HiSilicon quad-core K3V2
Noutati,  Stiri

HiSilicom anunta procesorul quad-core K3V2

HiSilicon quad-core K3V2

HiSilicon Technologies anunta lansarea procesorului sau de inalta performanta (AP) K3V2 – un procesor quad-core cu 4 ARM CortexTM A9 cores, super GPU 16-core si memorie a sistemului de 64 biti.

Potrivit valorilor rezultate dupa teste, K3V2 este cel mai rapid procesor, atat in ce priveste CPU-ul, cat si GPU-ul. Cel mai nou telefon Huawei, Ascend D quad, este primul smartphone care are procesorul HiSilicon K3V2 AP incorporat.

“ Consumatorii petrec din ce in ce mai mult timp utilizand dispozitive mobile si tot mai des doresc sa transfere experienta de pe PC pe dispozitivele mobile”, a declarat Jerry Su, architectul sef si Senior Director la departamentul Procesoare mobile al Silicon Technologies. “Acest lucru da un imbold pentru ca procesoarele in smartphone-uri sa atinga performante cat mai inalte.

K3V2 se axeaza pe atingerea celei mai bune experiente a utilizatorului in folosirea aplicatiilor, navigarea pe web, jocuri, video, sunet, precum si durata de viata a bateriei. Am proiectat un procesor cu CPU 4-core si GPU 16-core pentru performante ridicate si consum de energie extrem de scazut.

Pentru a mari durata de viata a bateriei, am integrat in K3V2 un mecanism A.I.P.S (Artificial Intelligence Power Scaling), prin care hardware-ul gestioneaza automat numarul de core-uri cu care functioneaza atat statusul CPU cat si GPU. Credem ca K3V2 va fi cea mai buna alegere pentru dispozitive mobile de performanta inalta. Puteti vedea acest lucru la Huawei Ascend D quad”.

HiSilicon va prezenta la MWC si solutia pentru platforme de smartphone sau tableta, bazata pe K3V2 AP, modemul Balong 10 LTE multi-mod si pachetul de software Android 4.0 ICS.