nokia asha 308 and 309
Gadgeturi,  Stiri

Nokia Asha 308 si 309

nokia asha 308 and 309

Nokia a anuntat astazi oficial ca isi mareste gama de telefoane Asha Touch cu 2 noi modele: 308 si 309. Desi nu sunt telefoane foarte “destepte” in sensul ca nu au un sistem de operare mai complex, acestea vor fi cu siguranta pe placul incepatorilor in ale touchscreen-ului mai ales din cauza pretului mic de 99$.

Bazate pe un sistem de operare proprietar Nokia, Series 40, cele 2 telefoane sunt indentice ca specificatii fiind diferentiate doar de faptul ca modelul 308 este un telefon dual-sim. In rest avem in fata 2 telefoane cu ecran de 3″ WQVGA, un card de memorie inclus de 2GB microSD (extensibil pana la 32GB) si o baterie de 1100mAh.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K1ttx1QbgjU[/youtube]

Desi sistemul de operare nu este cine stie ce avand o interfata stil MeeGo, butonand-o vom observa ca meniurile sunt destul de rapide si raspund bine la comenzi gratie CPU-ului integrat de 800MHz. Telefoanele sunt fabricate la exterior dintr-un plastic ieftin si usor, fapt ce denota si pretul mic al acestora, pe spate regasim o camera de 2MP, iar in partea superioara port-ul microUSB si jack-ul de 3.5″. In partea dreapta a terminalelor regasim butoanele de lock si volum precum si slot-ul de card microSD. De partea opusa regasim la Nokia Asha 308 al 2-lea slot pentru SIM card.

Telefoanele mizeaza cum spuneam pe un pret minim de vanzare, cei 99$ facandu-si simtita prezena prin absenta unor feature-uri de bun simt in zilele noastre cum ar fi 3G, Asha Touch 308 si 309 limitandu-se la reteaua EDGE. Cu toate acestea pentru clientii incepatori si care nu au mai avut tangenta cu un touchscreen reprezinta o achizitie corecta.