Stor.E Cloud
Noutati

TOSHIBA LANSEAZA PRIMUL SAU ECHIPAMENT DE STOCARE SI CLOUD PENTRU CASA DIGITALA

Stor.E Cloud

Stocheaza, acceseaza si transmite date oriunde, oricand, cu STOR.E CLOUD

Toshiba Europe GmbH (TEG), Divizia Perifericelor de Stocare, anunta lansarea primului sau echipament pentru stocare personala de date de tip cloud, STOR.E CLOUD. Noul hub pentru stocarea datelor, usor de folosit, le permite utilizatorilor sa salveze fisierele intr-un mod sigur, chiar la ei acasa, beneficiind totodata de posibilitatea de a le accesa si de a le transmite cu ajutorul serviciului de cloud, indiferent unde s-ar afla. Cu STOR.E CLOUD, utilizatorii au posibilitatea sa acceseze datele de acasa chiar si pe drum, de pe tablete, smartphone-uri sau computere.

STOR.E CLOUD functioneaza perfect cu orice calculator, indiferent daca sistemul de operare este Windows, Android sau Apple iOS. Cu capacitati de stocare de pana la 3TB, utilizatorii vor putea sa faca backup muzicii de pe laptopuri, fotografiilor de pe tablete sau sa urmareasca filmele direct pe Smart TV-uri. Mai mult, pot accesa continutul de pe orice echipament, de oriunde, cu conditia sa fie conectati la internet. Astfel, pot arata tuturor pozele cu familia, pot sa-si asculte muzica lor de acasa la prieteni sau sa urmareasca filme pe TV .

In timp ce volumul de date stocate creste de zece ori la fiecare cinci ani, e esential ca utilizatorii sa-si salveze datele esentiale . Casele devin un ecosistem de echipamente electronice, iar oamenii au nevoie de libertatea de a distribui continutul de la un ecran la altul, atat in casa, cat si in afara ei.

Toshiba este in topul pietei de electronice pentru consumatori, iar cunostintele si experienta unice legate de nevoile consumatorilor sunt doar cateva dintre atuurile folosite pentru a crea un hub de stocare ce raspunde cererilor consumatorilor si, in acelasi timp, devine parte dintr-o casa cu adevarat conectata.

Utilizatorii vor putea folosi STOR.E CLOUD imediat, prin interfata usor de folosit si cu ajutorul procesului de instalare rapida in trei pasi:

1. Conectezi STOR.E CLOUD la router
2. Pornesti aplicatia de instalare (CD) pe calculator
3. Alegi un nume pentru HDD, un nume de utilizator si o parola

Restul procesului de instalare este automat, astfel incat utilizatorii pot incepe sa faca backup fisierelor importante imediat. Dupa instalare, pot fi facute setari suplimentare, mai avansate.

Desi stocarea in cloud devine o necesitate, multi consumatori sunt inca sceptici cu privire la copierea fisierelor lor in alta parte. Spre deosebire de alte solutii de backup, STOR.E CLOUD salveaza datele in siguranta chiar in casa, nu pe servere necunoscute, oferindu-le siguranta. O conexiune la internet protejata prin parola e suficienta pentru acces de oriunde si ofera securitate. STOR.E CLOUD este administrat doar de catre utilizator, spre deosebire de aplicatiile cloud publice sau comerciale, astfel incat continutul si accesibilitatea sunt intotdeauna controlate de consumator, fara sa fie nevoie sa plateasca abonamente sau tarife de folosire.

Arnaud Bonvarlet, Director EMEA, Storage Peripheral Division, Toshiba Europe GmbH: “In timp ce stocarea de tip cloud devine tot mai populara, multi consumatori prefera varianta traditionala de stocare pe harddisk, mai ales din cauza grijilor legate de securitatea datelor. STOR.E CLOUD elimina aceste griji, combinand avantajele ambelor tipuri de stocare si oferind siguranta ca datele sunt la locul lor si ca le pot accesa doar ei, de oriunde, prin internet”.

“Intr-o casa digitala, STOR.E CLOUD creeaza o legatura intre continutul de pe toate echipamentele si, in acelasi timp, ofera securitatea datelor importante atunci cand se face backup. Experienta Toshiba zona de electronice pentru consumatori a fost folosita pentru a crea un hub de stocare central, ce ofera utilizatorilor libertatea de a accesa datele cand au nevoie de ele, de oriunde din lume.”

STOR.E CLOUD va fi disponibil in luna octombrie 2012.

Specificatii principale:

Interfata: RJ-45 Ethernet port, port USB 2.0
Carcasa: Mata
Culoare: negru
Capacitați disponibile: 2TB, 3TB
Tip sistem: NTFS (MS Windows)
*Poate fi reformatat in HFS+ pentru compatibilitate cu sistemul OSX.
Energie: Cablu adaptor AC.
Input: 100-240V, 650mA
Output: 12V – 2A
Adaptor priza interschimbabil EU/UK
Dimensiuni: 160 (L) x 79 (W) x 191 (H) mm
Software Toshiba Canvio Home Software
Cerinte sistem: Windows® XP / VISTA® / Windows® 7
Port Ethernet – Ethernet
Conexiune internet