Romanian Torchbearers
Stiri

Samsung se pregateste sa dea startul Cursei de Purtare a Tortei Olimpice pentru Londra 2012

Romanian Torchbearers

Samsung Electronics, Ltd, lider global in domeniul electronicelor si Partener Oficial al Cursei de Purtare a Tortei Olimpice din Londra 2012, a anuntat programul Purtarii Tortei Olimpice la doar cateva zile inaintea sosirii Flacarii Olimpice in Marea Britanie. Samsung a pregatit o echipa de oameni pasionati din intreaga lume ce vor purta Flacara Olimpica in Marea Britanie pe parcursul celor 70 de zile dedicate actiunii.

De asemenea, Samsung va face cunoscut entuziasmul specific evenimentului locuitorilor din orasele si satele din Marea Britanie prin intermediul Caravanei Samsung si reprezentatiilor de 20 de minute din cadrul celebrarilor de seara, oferind tuturor noi oportunitati inspirationale si sansa de a face parte din Jocurile Olimpice Londra 2012.

In 2011, Samsung a lansat o campanie de sase luni pentru selectarea Purtatorilor Tortei care au reusit sa depaseasca limite si sa schimbe vietile comunitatilor locale prin intermediul pasiunilor lor. Nominalizarile au fost facute in 58 de tari din intreaga lume, permitand campaniei Samsung pentru Londra 2012 sa ofere cea mai bogata experienta a Jocuri Olimpice de pana acum – Olympic Games for Everyone. Fiecare Purtator al Tortei a fost atent selectionat pentru contributia unica pe care a avut-o pentru comunitatile locale si spiritul Olimpic de care da dovada.

Purtatorii Tortei Olimpice de la Londra 2012 se vor bucura de implicarea unor celebritati care li se vor alatura. Printre acestia se numara si cantaretul si compozitorul John Legend, detinator al noua Premii Grammy. Legend este cunoscut si pentru activitatea desfasurata in vederea spirijinirii celor defavorizati si imbunatatirii oportunitatilor educationale pentru copii prin campania sa „Show Me”.

Referitor la invitatia de a purta Torta Olimpica, Legend comenteaza: „Aceasta va fi o experienta unica pentru mine si sunt nerabdator sa intalnesc oameni minunati cu stiluri de viata dintre cele mai diferite pe care Samsung i-a invitat sa faca parte din acest spectacol.”

Samsung a selectat un numar de Purtatori ai Tortei recunoscuti la nivel global, renumiti pentru inspiratia constanta pe care o transmit celorlalti. Starul britanic de televiziune Jamie Oliver, jucatorul de fotbal al echipei Chelsea Didier Drogba originar din Coasta de Azur si Vladimir Tolstoy, eseistul si stranepotul lui Leo Tolstoy se vor alatura cu totii lui John Legend in Cursa de Purtare a Tortei Olimpice.

Didier Drogba, faimosul atancant al echipei Chelsea FC, cu care Samsung colaboreaza inca din 2005, a fost nominalizat pentru a purta Torta Olimpica drept recunoastere a eforturilor constante pe care le depune pentru imbunatatirea serviciilor de sanatate si educatie pentru copiii din Africa prin Fundatia Didier Drogba.

„Este o reala onoare pentru mine sa fiu recunoscut pentru munca pe care o fac in afara terenului de fotbal: sprijinul comunitatilor locale din Londra sau campaniile de imbunatatire a vietilor copiilor din Africa. Scopul meu a fost intotdeauna de a schimba lucrurile in mai bine. Cursa de Purtare a Tortei Olimpice celebreaza numai o mica parte dintre oamenii extraordinari care pun nevoile altora inaintea celor proprii, iar eu voi sarbatori acest lucru,” precizeaza Didier Drogba.

Torta Olimpica este un simbol emotional al Jocurilor Olimpice care marcheaza inceputul si finalul acestui eveniment sportiv. Aceasta prezinta publicului larg si o oportunitate de a face parte din Jocurile Olimpice, oferindu-i acestuia sansa de a purta Flacara Olimpica. De la editia din Atena din 2004, Samsung a sponsorizat Cursa de Purtare a Tortei Olimpice in cadrul a doua editii ale Jocurilor Olimpice pentru Tineri si a trei editii ale Jocurilor Olimpice, iar acum este dedicat in intregime sa ofere cea de-a sasea Torta Olimpica pentru Londra 2012 in scopul de a face cunoscut spiritul Olimpic oamenilor din intreaga lume.

Caravana Samsung va calatori cu Purtatorii Tortei prin Marea Britanie pe parcursul celor 70 de zile dedicate cursei. Un ecran LED interactiv amplasat in interiorul Caravanei va reda cele mai importante momente din cadrul Cursei de Purtare a Tortei Olimpice, precum si imagini ale participantilor la Samsung Hope Relay, o Cursa de Purtare a Tortei virtuala ce le permite tuturor sa ia parte la eveniment.

Caravana a fost conceputa pentru a incuraja oamenii sa celebreaza Cursa de Purtare a Tortei prin muzica si interactiunea in cadrul comunitatilor locale, distribuind suveniruri publicului spectator.

Pentru a primi Flacara Olimpica si pentru a celebra eforturile combinate ale tuturor Purtatorilor Tortei, Samsung se va alatura Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Londra (LOCOG) si Autoritatii Locale din tara gazda pentru a organiza o seara de celebrare cu spectacole atractive printre care si o reprezentare a grupului de dans Diversity participant la show-ul „Britain’s Got Talent”.

Mai mult, noul GALAXY S III va fi Telefonul Samsung al Jocurilor Olimpice din Londra 2012. Spectatorii vor avea ocazia sa viziteze Rulota Samsung Mobile pentru a se bucura de experiente de divertisment deosebite si pentru a descoperi cel mai avansat smartphone din lume, GALAXY SIII, inainte de lansare sa pe piata.

Sunny Hwang, Vicepresedintele si Seful diviziei Global Sports Marketing din cadrul Samsung Electronics, declara: „Obiectivul nostru pentru Londra 2012 este de a transforma acest eveniment in Jocurile Olimpice pentru Toti.

Campania noastra globala de a identifica oameni care merita sa poarte Flacara Olimpica a oferit oamenilor din toata lumea oportunitatea unica de fi parte din acest eveniment uluitor. Am pregatit, de asemenea, si o serie de momente atractive care sa sporeasca entuziasmul spectatorilor Cursei de Purtare a Tortei Olimpice. Asteptam cu nerabdare sa dam startul acestei calatorii spectaculoase.”

In cadrul campaniei de anul acesta pentru Jocurile Olimpice, Samsung va trimite la Londra cinci romani care vor participa la Cursa de Purtare a Tortei Olimpice.

Un profesor universitar, un bucatar-blogger, un actor, coordonatorul unei scoli de ghizi si un specialist in industria de eSports sunt cei care care vor duce mai departe viziunea Samsung. Cei cinci romani vor purta Torta in data de 19 iulie in regiunile Broadstairs, St. Lawrence si Ramsgate. Fiecare dintre ei va parcurge o distanta de 300 de metri in cadrul Cursei de Purtare a Tortei ce va incepe oficial pe 19 mai in Marea Britanie.

Cursa de Purtare a Tortei Olimpice din Londra 2012 va incepe calatoria de 70 de zile in jurul Marii Britanii sambata, 19 mai si va parcurge multe dintre zonele cultural ale tarii. Vizitand peste 1000 de orase si sate pe ruta de 8000 de mile, Flacara Olimpica are scopul de a inspira Marea Britanie prin spiritul Jocurilor Olimpice si macheaza startul oficial al editiei de anul acesta inainte de sosirea la Stadionul Olimpic din data de 27 iulie.

Samsung incurajeaza intreaga lume sa celebreze Cursa de Purtare a Tortei Olimpice si sa transforme Londra 2012 in „Jocurile Olimpice pentru Toti”, prin intermediul experientelor inspirationale si memorabile pe care le ofera tuturor oamenilor.