Stiri

Foxconn va incepe productia lui iPhone 5

Chinezi de la Foxconn care asambleaza produsele Apple au anuntat ca vor recruta aproximativ 20.000 de oameni pentru o noua linie de productie, dupa ce a primit de la Apple comanda pentru asamblarea lui iPhone 5.

Fabrica Foxconn din Taiyuan va construi 20 de centre de recrutare pentru personalul care va asambla noul smartphone Apple, iPhone 5.

O parte din personalul angajat din cadrul aceleiasi unitati de productie au organizat greve datorita conditiilor dure de lucru, astfel ca Foxconn ar putea renunta la angajatii “recalcitranti” in favoarea unora ”mai linistiti”, pentru a asigura livrarea comenzii de iPhone 5 conform programului.

In ultima perioada compania Apple a fost intens criticata pentru modului in care sunt tratati angajatii Foxconn si de aceea cei de la Foxconn au angajat cativa manageri care vor asigura angajatilor conditii mai sigure de lucru.

Totodata va exista si un lifestyle manager angajat special sa se asigure ca angajatii traiesc intr-un spatiu comfortabil. Lifestyle manager-ul se va ocupa si de departamentul sanitar al campusului Foxconn si va avea grija ca mancarea pregatita de cantina sa fie potrivita cu mediul si conditiile in care lucreaza angajatii. Cu aceste conditii de lucru ”mai bune” si noi vom spera ca noul iPhone 5 va fi mai aratos si mai performant.