Securitate,  Stiri

Activarea iPhone din iOS tine hotii la distanta

image

iPhone-ul este un device ravnit de foarte multa lume si in acelasi timp de hoti. Cum Apple a vrut sa inlature pe cat posibil acest obicei nociv, a implementat de cativa ani incoace necesitatea activarii iPhone-ului cu datele personale ale clientului inainte de a-l putea folosi si iata ca rezultatele incep sa apara.

Functia Find My iPhone odata activata intr-un iPhone va ramane activa atata timp cat utilizatorul gaseste de cuviinta. In cazul unui furt, proprietarul de drept al iPhone-ului poate sa-l stearga de la distanta prin acest serviciu (iCloud Activation Lock) si sa afiseze un numar de telefon la care hotul sau cel care gaseste iPhone-ul, posibil pierdut, sa poata suna pentru a-l returna. In caz contrar iPhone-ul nu va mai putea fi folosit deoarece necesita introducerea Apple ID-ului de drept impreuna cu parola contului, date pe care un hot nu le va cunoaste niciodata. Situatia de mai sus s-a perpetuat la nivelul tuturor iDevice-urilor de la Apple si acum aceasta functie a devenit una foarte utila pentru utilizatori. Asadar, de la momentul lansarii serviciului online, rata furturilor de iDevice-uri a scazut la nivel global cu peste 50 de procente. Daca e sa dam cateva exemple, numai in San Francisco a scazut cu 40%, iar in New York cu 25%.

De ceva vreme si celelalte sisteme de operare mobile au inceput sa adopte acest tip de securitate tot mai frecvent. Android are Device Manager (un sistem bun dar care inca poate fi eludat), iar Windows Phone promite introducerea unui sistem asemanator odata cu lansarea Windows 10 pentru mobile.