Televizoare

Televizoarele viitorului prezentate la CES 2012

Samsung ES 8000 televizorul inteligent

Presedintele Samsung din cadrul departamentul electronic, Boo-Keun Yoon, a prezentat in cadrul expozitiei CES 2012 de la Las Vegas, noul Televizor inteligent Samsung ES 8000. Dupa o scurta introducere in care a mentionat ca Samsung vinde doua televizoare la fiecare minut a prezentat televiorul inteligent care are o camera incorporata ce permite utilizatorilor sa navigheze pe internet si sa schimbe canalele folosind mana, sau prin comenzi vocale in peste 20 de limbi. Samsung ES8000 are o diagonala de 55 inch, iar ecranul este HD OLED. O alta noutate este senzorul de recunoastere faciala, care permite utilizatorilor memorati sa-i recunoasca, pentru a putea personaliza optiunele televizorului. Cu Samsung ES 8000 poti face practic orice, cum ar fi sa comunici pe skype, sa asculti muzica sau sa te joci.

Sharp 8K de 85 inch prezentat la CES 2012

In timp ce concurenta de la LG si Samsung isi prezentau primele televizoare OLED 4K de 55 inch, care vor fi disponibile pe piata anul acesta, la standul Sharp vizitatorii erau incremeniti in fata ecranului de 85 inch cu o rezoluţie de 7.680×4.320 pixeli, de 16 ori mai ridicata decat un TV full HD. Senzatia pe care ti-o da primul televizor 8K din lume descrisa de prezentatorul TV TWIT este ca ai trecut in lumea prezentata pe ecran. Din pacate model prezentat este doar un prototip si inca nu este de vanzare. Potrivit informatiilor celor de la Sharp, primele televizoare 8K vor fi disponibile pe piata peste cinci ani, iar pana atunci utilizatorii trebuie sa se multumeasca cu modelele 4K de la LG si Samsung care sunt la un pret ”rezonabil”de 5.000 de euro de model.

Sharp 3DTV Quattron de 80-inch

Sharp a anuntat ca va oferi incepand din primavara lui 2012 televizorul cu redare 3DTV Quattron de 80-inch.  Acesta foloseste tehnologia Quattron (cunoscuta anterior drept QuadPixel) ce adauga si culoarea galben la spectrul traditional de culori (rosu, albastru, verde). Tehnologia permite o crestere a luminozitatii de 1,8 ori in comparatie cu un televizor clasic, iar in acest fel, utilizatorii pot experimenta o calitate mult mai buna si mai realista a imaginilor redate pe ecran. Televizorul are 80 inch, iar pentru vizualizarea imaginilor in format 3D utilizatorii trebuie sa poarte ochelari stereoscopici. Japonezii au folosit si tehnologia Super Edge LED, care asigura luminarea de background a ecranului si sharp 3DTV Quattron pentru conectare la Internet. Televizorul va costa in jur de 5.500 dolari.

Sharp lanseaza un touchscreen de 80-inch pentru sala de conferinte

Sharp a mai prezentat pentru clienti corporate, un ecran masiv Gen-10 1080p LCD touchscreen, unde au fost integrate tehnologii de prezentare si video conferinte cum ar fi Skype, WebEx, GoToMetting. Exista chiar si un pachet care include un PC optional preinstalat cu Windows 7 cu o tabla si driverele pentru afisare. Ecranului de 80 inch touchscreen va fi disponibil la sfarsitul lunii februarie pentru suma de 13.795 dolari.

LG prezintă la CES linia HDTV pentru 2012

Lg a ales să implementeze designul propus pe celebrul OLED HDTV de 55 inch, iar toate modelele prezentate au o grosime redusa, de maxim 5 mm. Modelele prezentate au fost LM6900, LM8500, LM7600, LM6700. Primele doua modele au integrat cate un procesor dual-core pentru a permite streamingul de media via wi-fi la viteze ridicate si voice recognition via telecomanda denumita Magic Remote. Se adauga si doua televizoare LED, LMG850 şi LMG620 care aduc si interfata GOOGLE TV, iar telecomanda combina functiile Magic Remote cu o tastatura qwerty. Un televizor special din portofoliul LG este LG PenTouch P6900 care permite editarea foto si a prezentarilor power point cu un pen touch dedicat.

Cel mai mare OLED HDTV prezentat la CES 2012 a fost LG

LG a prezentat la CES cel mai mare OLED HDTV cu diagonala de 55 inch. Tehnologia OLED va inlocui LED TV-urile din prezent si permite crearea unui display mai subtire, dar si mai eficient din punct de vedere energetic. Modelul va fi comercializat pe la jumatatea lui 2012, dar pretul este inca prohibitiv. Noi credem ca sunt foarte scumpe si OLED-urile de mici dimensiuni, dar ce sa mai zicem de unul de 55 inch!