Gadgeturi

Samsung Galaxy Nexus primul smartphone cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Samsung Galaxy Nexus

Samsung si Google au lansat oficial Galaxy Nexus, smartphone-ul cu cel mai nou sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Galaxy Nexus are un procesor extrem de rapid 1,2GHz dual core OMAP de la Texas Instruments si 1GB de RAM asigurand o utilizare deplina a functiilor multitasking. Noul Galaxy Nexus are un ecran de 4.65-inch HD Super AMOLED cu o rezolutie de 720p, conturul ecranului avand forme rotunjite care se potrivesc perfect palmei si formei fetei atunci cand vorbiti la telefon si are o grosime de 8.94mm in timp ce rama are 4.29mm. Pe partea din spate a telefonului carcasa este formata din “hyperskin”, o textura moale care impedica alunecarea.

Terminalul dispune de 2 camere foto: o camera principala de 5 megapixeli (cu blitz LED) cu functii de inregistrare si redare video 1080p si una secundara de 1,3 megapixeli. In ceea ce priveste celelate caracteristici, aceasta va veni cu modul panoramic, Bluetooth 3.0, WiFi 802.11a/b/g/n, modul NFC, accelerometru, busola, gyro, senzor de proximitate, un barometru si o baterie de 1750 mAh. Samsung Galaxy Nexus va fi disponibil in versiuni de 16GB si 32GB spatiu de stocare interna. Nu e nici o indoiala ca Galaxy Nexus are toate ingredientele de care are nevoie sa fie un telefon grozav.

Samsung a anuntat ca Galaxy Nexus va fi disponibil in luna noiembrie la un pret de 299 USD.