Noutati

Performante mai bune pentru Panasonic LUMIX DMC-LX5 cu un nou firmware update

PANASONIC LUMIX DMC-LX5

Un nou firmware update va fi publicat de catre producatorul de camere foto digitale Panasonic pentru modelul compact premium LUMIX DMC-LX5. Versiunea de firmware 2.0 este menita sa imbunatateasca performantele camerei si sa actualizeze diverse functii pentru o mai buna manevrabilitate.

Noul firmware va permite reducerea duratei de autofocalizare cu aproximativ 23% la deschiderea larga a diafragmei, camera devenind astfel cea mai rapida din clasa sa, in privinta acestui aspect. Modul High ISO Noise Reduction este nou adaugat si permite reducerea zgomotului, in special pe imaginile realizate la ISO 1600/3200. Functia de ajustare a balantei de alb este si ea imbunatatita mai ales cand fotografiile sunt realizate in conditii de lumina redusa.

A fost integrat, de asemenea, modul Active pentru o mai eficienta corectie a tremurului, din partea stabilizatorului POWER O.I.S. astfel incat utilizatorii pot realiza materiale video clare chiar si din mers. Modul Popular Miniature Effect este si el nou adaugat functiei My Color si este disponibil si pe foto si pe video. Limita de 60 de secunde pentru timpul de expunere a fost acum extinsa la maximum 250 secunde pentru fotografierea de artificii, scene nocturne si de natura astronomica.

Declansatorul aparatului a fost imbunatatit astfel incat utilizatorul poate face focus continuu cu declansatorul apasat pe jumatate si declansarea finala facandu-se  la apasarea completa a butonului, ca la camerele de tip sistem. Utilizarea AF/MF este acum mai facila chiar si in situatiile in care se cere o acuratete foarte mare a focalizarii. Dimensiunile si localizarea punctului de focalizare odata definite pot fi rezumate la o data ulterioara, ceea ce este foarte convenabil pentru fotografierea cu trepied. Acum stralucirea, contrastul/saturatia si nuantele de rosu/albastru ale ecranului LCD sau ale vizorului External Live Viewfinder (optional) sunt ajustate manual pentru a reproduce culorile mai bine astfel incat imaginea finala sa se potriveasca intr-o masura mai mare cu intentiile fotografului.

Panasonic invita toti utilizatorii modelului DMC-LX5 sa aplice noul update de firmware ce va fi dispnibil la nivel global la adresa  http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/ incepand cu data de 13 septembrie 2011, ora 5.00 GMT.