Stiri

Steve Jobs a demisionat din functia de director executiv la Apple

steve-jobs-resigns-as-apple-ceo

Steve Jobs a demisionat din functia de director executiv la Apple, predand conducerea companiei lui Tim Cook.  „Steve Jobs a fost ales Presedinte al Consiliului si Tim Cook se va alatura Consiliului, cu aplicare imediata”, conform comunicatului de presa trimis de Apple.

“Am spus intotdeauna ca, dacă va veni ziua in care nu-mi voi mai putea indeplini indatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru “, spune Steve Jobs, intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie si “comunitatii Apple”.

Plecarea lui  Steve Jobs  din cadrul companiei Apple ridica multe intrebari legate de sanatatea lui si de viitorul companiei.  Lupta cu cancerul pancreatic, pe care o poarta de multi ani a fost subiect de discutie pentru investitori, fani si consiliul de conducere al companiei. Preluarea indatoririlor de catre Tim Cook este naturala, mai ales ca acesta l-a inlocuit deja pe Steve Jobs in ianuarie 2011 cand Jobs si-a luat concediu medical.

Imediat dupa ce Steve Jobs a anuntat că demisioneaza, actiunile grupului Apple pe burse au inceput sa scada.  Analistul financiar Colin Gills le transmite investitorilor: „nu va panicati si ramaneti calmi deoarece este lucru cel mai bun pe care il putem face. Steve va deveni presedinte, iar Cook este CEO”.

“Viziunea extraordinara si capacitatile de conducere ale lui Steve au salvat Apple si au ghidat compania pana in pozitia de cea mai inovativa si valoroasa companie tehnologica din lume”, a declarat Art Levinson, presedinte al Genentech, in numele Consiliului de conducere al Apple.

Desi s-a aflat oficial in concediu medical inca din luna din ianuarie, Jobs a aparut in public pentru a anunta noi produse Apple. CEO-ul de 56 de ani a revenit pentru scurt timp in luna martie, pentru a dezvalui cea mai recenta versiune a iPad si mai tarziu pentru a participa la o cina gazduita de catre presedintele Barack Obama pentru liderii din IT, in Silicon Valley.