BenQ
Stiri

BenQ anunta vanzari spectaculoase la proiectoarele Full HD si WXGA

BenQ

BenQ a raportat pentru trimestrul al treilea din 2014 cele mai bune vanzari de proiectoare Full HD(1920 x 1080p) si WXGA (1366 x 768p) din ultimii sapte ani pe piata din Romania.

Potrivit datelor publicate de Future Source Consulting, BenQ si-a mentinut pozitia de lider in perioada iulie – septembrie 2014 din punctul de vedere al vanzarilor de proiectoare in Romania, cu o cota de piata de 36% dar si un avans de 118% fata de urmatorul brand clasat dupa numarul de unitati comercializate in 2014.

“BenQ a inregistrat in Romania in cel de-al treilea trimestru al acestui an cele mai bune rezultate de dupa anul 2007, pe doua segmente de proiectoare extrem de populare, cele cu rezolutia Full HD, unde detinem o cota de piata de 59% si cele WXGA cu o cota de 45%, avand o crestere cantitativa de 184% pe segmentul Full HD si 190% pe segmentul WXGA.” spune Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

La nivelul intregii piete romanesti de proiectoare, datele Future Source Consulting arata ca cele doua segmente au crescut de la inceputul anului 2014 cu 107% (Full HD), respectiv 88% (WXGA) fata de aceeasi perioda a anului trecut.

Totodata, piata inregistreaza o tendinta importanta de crestere pentru modelele avansate din punct de vedere tehnologic, in conditiile in care utilizatorii prefera tot mai mult produsele cu functii noi si tehnologii de top.

“Observam in piata o tendinta de orientare a consumatorilor catre modele noi din punct de vedere tehnologic, o preferinta pentru modelele Full HD si WXGA, dar si dorinta de a avea modele cat mai performante. Rezolutii mai mari, conexiune MHL sau wireless de pe dispozitivele mobile sunt cateva caracteristici cautate in aceasta perioda”, completeaza Dragos Salamac.

Aceste tendinte se reflecta si in cresterea pretului mediu cu 7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2700 lei. Astfel, proiectorul cu cel mai mare pret comercializat de BenQ in trimestrul al treilea din acest an a fost modelul PW9500 vandut impreuna cu un set de lentile interschimbabile, la un pret de raft de 28.500 lei, model de proiector pentru segmentul profesional, cu luminozitate de 6500 ANSI Lumeni, care in functie de lentile poate asigura proiectii perfecte atat in incaperi mai mici cat si in amfiteatre sau sali de mari dimensiuni, putand proiecta chiar si de la o distanta de peste 30 de metri.

Pe segmentul adresat consumatorilor individuali, cel mai scump model BenQ comercializat in Romania in trimestrul al treilea al acestui an este proiectorul BenQ W1500, dedicat cinefililor impatimiti, cu un pret de raft de 7.000 de lei, ce asigura proiectii necompresate wireless 2D/3D de la distanta redusa, dispune de tehnologia de interpolare a cadrelor si are o rezolutie Full HD 1080p cu culori certificate ISFccc.